Bokstavsstickers i olika stil

Du visar för närvarande Bokstavsstickers i olika stil

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Stil. En synonym till stil är stilsort, typsnitt och teckensnitt.

Typsnitt är något som jag hållit på med under hela mitt yrkesliv. Som 19-åring började jag som sättare på ett tryckeri med de allra första digitala sättmaskinerna. Det fanns fortfarande blytyper kvar på tryckeriet men det mesta satte vi med maskinerna. Vi såg inte vad vi gjorde på skärmen utan fick koda och först när vi framkallat såg vi om vi lyckats göra allt rätt. På den tiden hade vi kanske tio typsnitt att välja på men när vi så småningom bytte till datorer fick vi många fler typsnitt vilket var roligt.

När jag sedan bytte jobb och började producera hemsidor så fick jag bara använda webbsäkra typsnitt. Nu är jag glad för att vi kan använda fler typsnitt på webbar. Bl.a de som finns hos Google Fonts.

Jag förmodar att det är mitt yrkesliv som gjort mig lite fascinerad av typsnitt. Det är roligt att se hur trenderna ändras när det gäller typsnitt och hur man presenterar text. Tyvärr har jag inte kommit på något bra sätt att illustrera typsnitt i bild. Speciellt som att de flesta roliga fonter jag ser är på olika hemsidor.

Därför visar jag istället några av de ark med bokstavsstickers som jag har. Jag använder dem när jag håller på med scrapbooking och annat pyssel. De finns i många olika färger och i olika stil.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Beppan

  Tänk så många olika typsnitt det finns! Jag håller också på med lite scrapbooking
  och gillar att använda olika varianter i texterna. Kul variant på temat!

 2. Violen på Brandholmen

  Snyggt och stilrent trots att det är så många olika typsnitt! Bra att du har så många valmöjligheter!

 3. Carita Liljendahl

  Också en fin tolkning – med bokstäver bildar vi olika stilar.
  Fyndigt!

 4. "LillaSyster"

  Tiderna förändras… ibland till det bättre =) Lite lättare att jobba när man ser vad man gör. Fin tolkning av temat Ha en bra måndagskväll. Kram

 5. Ditte

  Vilken intressant tolkning! Och tänk så många olika stilar dte finns på det mesta. Och visst är det roligt med olika typsnitt. TYvärr har jag själv väldigt liten erfarenhet av detta men roligt att läsa det du skriver. Stort tack!

 6. Paula

  Vilket spännande yrke att jobba som sättare. Iaf då maskinerna var större och tyngre, fast kanske är jobbet roligare nu? Mitt barnbarn prao-ade på sätteriet i Falun, men valde sedan en helt annan bana, som stensättare! , en massa bokstäver även i min tolkning av temat, snygga typsnitt

 7. Anki

  Klockren tolkning av veckans ord! Stilrent och intressant! Snyggt!

 8. Musikanta

  Verkligen ett fint och träffande inlägg om STIL.
  Ingrid

 9. byblixtra

  Så läckra bokstavsstickers du har!
  Kul att få höra om ditt kreativa yrkesliv.

 10. KajsaLisa

  Du hade dom rätta resurserna till tolkningen, kul och annorlunda.

Lämna ett svar