Vimmel på rallylydnadsplanen

You are currently viewing Vimmel på rallylydnadsplanen

Under helgen som gick ordnade Örnsköldsviks Brukshundklubb rallylydnadstävling i dagarna två. På lördag tävlade klasserna nybörjare och avancerad klass. På söndag var det mästarklass och fortsättningsklassens tur. Jag och Nova tävlade i nybörjarklass vilken vi vann med 96 poäng. 100 poäng är max så jag var verkligen nöjd.

På söndag var jag med och jobbade i köket. Kokade kaffe, värmde varmkorv, bredde mackor osv. Vädret var betydligt sämre på söndag så rallylydnadsplanen omvärvades av dimma och det kom lite regn emellanåt.

För en oinvigd kan det se ut som ett enda vimmel av skyltar och prylar på tävlingplanen. Det ser extra rörligt ut på bilden nedan eftersom det är två tävlingsbanor uppsatta för att effektivisera tävlingen.

Innan tävlingen startar är det banvandring. Domaren går först igenom banan och förklarar hur man ska gå den och vad man ska tänka på. Sen får var och en själv gå runt för att förbereda sin insats. Det blir ett väldigt vimmel av människor men alla har fullt fokus på sitt eget.

När man sen tävlar och går banan med hunden så ska man göra det som står på skyltarna. I denna hundsport är det ofta är föraren som har de största problemen. Nervositet gör att man kan gå fel i banan, gör fel övning eller något annat. Visst måste man ha tränat så att hunden kan momenten men sen gäller det att vara fokuserad själv.

När man tävlar i högsta klassen, mästarklass, kan det bli riktigt komplicerat. Då ska man också kunna gå med hunden på sin högra sida och kunna göra alla momenten även på höger sida. Det rör till det en hel del och man kan bli lite vimmelkantig ibland.

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Vimmel. Vimlet på rallylydnadsplanen blir mitt bidrag till temat.

This Post Has 9 Comments

 1. "LillaSyster"

  Moster tävlar i agility och jag har varit och tittat några gånger – det är imponerande att se samspelet och i det tempot. Grattis till första platsen! Ha nu en fin vecka.

 2. Byblixtra

  Bra vimmelbilder och intressant att få veta mer om rallylydnad. Det verkar vara en rolig tävling för både hundägare och hund. Grattis igen till första platsen. ?

 3. Anne-Mari

  Virkeleg interessant innlegg.
  Slike begivenheter har eg aldri vore med på.

 4. Ditte

  Strot grattis till dig och Nova! Jättroligt att få ta del av en ralllylydnadstävling och få veta mer om den. Är väldigt dåligt insatt i olika tävlingar för hundar. Men nu vet jag lite mer. Väldigt fina bilder !

 5. Margareta

  Ett spännande vimmel och jag har några vänner som håller på med detta och har tänkt åka och fota någon gång, härliga bilder och intressant att läsa om hur det går till.

 6. Musikanta

  Grattis till förstapriset! Kul att få höra lite om denna hundtävling som jag inte hade en aning om.
  Ingrid

 7. Paula

  Ojoj nu är jag impad! Jag skulle aldrig fixa en sån bana! Skulle bli minst sagt vimmel-kantig, haha. Så duktiga ni är! Har kompisar som tävlar men sällan har jag möjlighet att vara med ens som åskådare. Vet att blinka hade gjort bra ifrån sig på agility-banan om hon haft en matte som fixat att springa. Hon är ju så alert och lättlärd. Men det blev skogshund av henne istället, och tack o lov klagar hon inte…Finfin tolkning, trevlig helg!

 8. KajsaLisa

  Tänk vad man får lära sig mycket när man bloggar. Bilden där alla går runt utan hundar ser jätterolig ut om man inte sätter den i sammanhanget.

 9. Ama de casa

  Men OJ vad bra! Både som tolkning av veckans tema och att får 96 av 100 är ju helt suveränt bra! Stort GRATTIS till vinsten 🙂

Leave a Reply