Veckans tema: Önskar

Du visar för närvarande Veckans tema: Önskar

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Önskar. Just nu är livet alldeles förträffligt med semester och med den varmaste sommaren på evigheter. Det enda jag önskar just nu är sådana där omöjliga önskningar som gäller mina nära och kära.

Jag önskar att min kära väns fötter kan bli hela och inte orsaka henne smärta. Så att hon kan gå och göra det hon vill utan att lida hemska kval.

Jag önskar att min syster och hennes man vore helt friska och utan de krämpor de har. Att min svåger kunde få göra en njurtransplantation så de slapp anpassa livet efter alla de nätter när han måste göra dialys.

Jag önskar att min mamma hade sluppit få Alzeimers. Så att hon och pappa hade fått ha några härliga år som pensionärer utan att hon nästan direkt blev glömsk och sjuk.

Jag önskar att Nova ska bli helt fri från den ögonsjukdom hon har fått. Vi upptäckte under veckan som var att hennes ena öga såg konstigt ut och var till veterinären i onsdag. Hon har fått något som heter Pannus som är en inflammation i hornhinna. Just nu går hon på behandling och förhoppningsvis kommer hon att bli helt bra.

Det finns många fler i min omgivning som jag också önskar hade bättre hälsa. Helst önskar jag att all sjukdom vore utrotad trots att det är omöjligt. Något dör vi förr eller senare av men jag önskar att inte någon ska behöva lida. Varken människor eller djur.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Jag har precis samma önskan som du, jag lägger upp mitt inlägg ikväll. Jag hoppas att alla i din närhet får den hjälp de behöver och ont ska ingen behöva ha varken då livet pågår eller i dess slutskede – det finns smärtlindring. Det här med dialyser är ju superjobbigt – jag vet då fler i släkten har genomgått detta. Du jag önskar dig en fortsatt fin sommar och att du får må bra och att Nova blir frisk i ögat igen. Kram

  1. Helen

   Tack! Ha en fortsatt bra sommar själv och att du får må riktigt bra!

 2. Ditte

  Jag önskar så med dig! Ljuvliga bilder och så fina tankar och önskningar. Ibland kan hoppet hjälpa oss men inte alltid.
  kram!

 3. Klimakteriehäxan

  God hälsa önskar vi alla – bara en del får det … Här finns ingen rättvisa!

 4. byblixtra

  Jag önskar att alla dina önskningar blir bönhörda! ♥
  Ett fint och personligt inlägg som inbjuder till eftertanke.

 5. Anne-Mari

  Mange gode ønsker frå deg.
  Fint tolka.

 6. Jag vill så gärna att några av dina önskningar går i uppfyllelse ! Man vill ju sina nära och kära allt gott!

 7. BP

  Kolla skräpposten – igen!

  1. Helen

   Det var mycket märkligt!?! Denna kommentar har kommit fram men inget ligger i skräpposten??!? WordPress har uppdaterats så det kanske hände något då men jag hittar som sagt inget annat från dig 🙁

 8. Paula

  Här var det många som inte mådde så bra, självklart önskar jag dem också god bättring, eller vad man kan göra för att livet ska vara drägligt. Tittade i veckan på programmet om mannen som fick Alzheimer när han var knappt 50, med små barn och mitt i livet. Som dom ändå kämpade för att ha ett bra liv. Men verkligehten är ju att det faktiskt är en sjukdom som drabbar anhöriga mer än de som är sjuka. De inser inte så mycket om sin sjukdom utan är ganska nöjda med tillvaron, relativt sett. Se gärna dokumentären på SVTplay om du vill, den är så varm och mänsklig.

 9. Sara Pepparkaka

  Ja, man kan önska, och för övrigt så får man bara göra så gott man kan.

 10. Musikanta

  Jag hoppas verkligen att många av dina önskningar går i uppfyllelse. Visst önskar man att nära och kära ska bli friska och slippa ha ont. De måste i alla fall vara tacksamma över att du tänker så mycket på dem.
  Ingrid

Lämna ett svar