Vasst i rabatten

Du visar för närvarande Vasst i rabatten

Jag var till stan idag och tog med mig kameran för att försöka fota till veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge som är vass. Förra gången temat var vass bidrog jag med bilder på vass som växte i vatten och det kan ni se här >. Jag hade ingen speciell plan men höll ögonen öppna. Det blev bl.a en promenad genom Örnparken för det är roligt att kolla vad de har planterat i rabatterna varje år.

I år har de satt upp rostiga saker i rabatterna som jag förmodar är konstverk. Blommorna som är planterade vid deras fötter går i rött och gult och här och där är det planterat något sort gräs och en aloeliknande växt med vassa taggar. De blir mitt bidrag till temat vass.

I närbild ser man taggarna längs sidorna av de långa bladen och att de är vassa.

Jag vet inte vad jag tycker om årets planteringar men färgerna lyser upp och det är roligt att de varierar växtvalet år från år.

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Violen

  Aj, aj, de taggarna är inte att leka med men de gör sig väldigt bra på bild!! De rostiga föremålen i rabatten gillar jag, de sticker ut lite och drar blicken till sig.. Som alltid, du visar vackra och välkomponerade bilder!
  Ha det gott!

  1. Helen

   De rostiga banden gör rabatterna speciella och helt OK.

 2. byblixtra

  Det var en vass rabatt men på nåt sätt gillar jag den, kanske är det för de rostiga breda ”banden” som sticker upp.

  1. Helen

   Jag håller med dig, de rostiga banden gör rabatterna speciella.

 3. BP

  Gillar de rostiga banden bättre än planteringen, även om rött och gult är färgerna i den spanska flaggan, och Spanien gillar jag ju. Tycker det saknar minst en färgglad blomma till. Tror du tycker samma sak.
  Men temat fick du ju till perfekt. Kanske har till och med de rostiga banden vassa kanter.

 4. Ditte

  Vad roligt att ni via dig komma hit till Örnparken. Jag har ju för ”egen maskin” varit här under några dagar de senaste tre åren.Och parken är verkligen fin. Intressant att man varierar växter och utsmyckningen.
  Och visst är det lite spännande med de rostiga banden i rabatterna.
  Tycker att du gjort en jättefin tolkning av veckans temaord med vackra bilder.

 5. KajsaLisa

  Blev lite förvånad, överlever dom i vårt blöta kalla klimat? Men visst är dom vackra och bryter av mot dom andra växterna. Fina bilder.

Lämna ett svar