Vass i Åvikefjärden

Du visar för närvarande Vass i Åvikefjärden

Igår, på min lediga dag, gjorde jag en utflykt till ett ställe som heter Åviken, vid Åvikefjärden. Jag brukar ofta åka iväg på mina lediga dagar och promenera med Nova någon annanstans än hemmavid. Just nu är det svårt att gå i skogen eftersom snön smälter och man sjunker igenom skoterspåren. Därför parkerade jag vid kajen i Åviken och promenerade längs vägarna ut mot Krokalviken. Jag hade kameran i bilen och förevigade vassen till Gems Weekly Photochallenge eftersom temat är just Vass denna gång.

På stranden vid vassen sprang Nova runt och hade roligt men vattnet är fortfarande fruset här inne i viken så något bad blev det inte för henne.

Åvikefjärden är ett populärt ställe för isfiske och även denna dag var det en del folk och pimplade på isen. Det såg inte så mysigt ut om jag ska vara ärlig. Det blåste mycket och isen var blöt men de gav inte upp för det.

På vägen hem när man är på väg ner mot Vårby får man denna utsikt över min hemstad, Örnsköldsvik, från en lite annan vinkel än vad man oftast ser på bilder.

Den avlånga byggnaden vid vattnet är Fjällräven Center, Modo Hockeys hemmaarena. Nästa helg kommer den att innehålla något som kallas Höga Kusten Smakmässan. Tyvärr är vi bortresta då, annars hade det nog varit trevligt att vara där och testa en massa spännande smaker.

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. BP

  Ett riktigt vasst inlägg skulle jag vilja säga. Första bilden är nästan ett konstverk faktiskt. Åsså tänkte jag att fiskarnas skridskor ju också måste vara ganska vassa. Att de vågar ge sig ut där. Det skulle jag aldrig våga. Sist men inte minst bilden över Ö-vik. Å det första jag skymtar där är Tingshuset som av många anses vara en av Sveriges 20 fulaste byggnader. Själv bara älskar jag byggnaden. Minns att vi hade med huset i en av mitt jobbs facktidskrifter när byggnaden invigdes.

  1. Helen

   Tack BP! Tinget är verkligen speciellt och jag gillar det också. Nu har vi vant oss vid det ?

 2. Beppan

  Fina foton från din Nova-promenad! Vassen är riktigt vacker mot isen.
  Gömmer säkert en hel del fiskyngel och fågelungar så småningom.
  Smakmässa lät ju intressant! Synd att det är så långt till Ö-vik….

  1. Helen

   Tack! Jag hade gjort ett besök på smakmässan men vi ska till fjällen samtidigt men jag får försöka igen nästa år.

 3. Vackra naturbilder igen! Fint att se hur vassen vajar så skönt i vinden. Många vassa bilder men vassaste svarar Nova för!
  Ha en skön söndag!

  1. Helen

   Nog vajjade vassen allt, vi har haft några riktigt blåsiga dagar. Tur det är lite varmare ut så man inte fryser ihjäl 🙂

 4. "LillaSyster"

  Lite mer än 70 mil norrut bor du från mig och där har ni is kvar så att det går att pimpla. Här är idag också lite vinterlikt då det är mer snö än regn i luften. Men det är nog bara aprilvädret som kommit en dag för tidigt. Fina foton som passar helt perfekt till veckans tema =) Ha en bra söndag!

  1. Helen

   Just nu är jag less på snön så jag hoppas den smälter bort snabbt! Nu är vi inne i april och innan månadens slut brukar det mesta vara borta.

 5. byblixtra

  Härligt att åka iväg till nya promenadstråk. Kul att få se bilder på Ö-vik från en ny vinkel. Det är verkligen vackert intill vattnet där Fjällräven Center är och kanske är det lite synd för man kunde ha haft något annat där än en stor byggnad. En naturskön plats som mötesplats för stadens invånare genom att ha anlagt en park med olika aktiviteter. 🙂 Å, andra sidan finns det många vackra platser runt Ö-vik att besöka så det kanske inte gör så mycket. Vi har för det mesta bara passerat Ö-vik på väg söderut eller norrut men för två år sedan gjorde vi ett stopp och vi gillade stan så det kan bli fler stopp framöver.

  1. Helen

   Jag hoppas verkligen det blir fler stopp för er när passerar stan! Vi har rätt mycket av natur och grönområden så det gör inte så mycket att arenan står där den står.

 6. Ditte

  En jättefin vasstolkning med vackra bilder. Och Nova är så fin.
  Ler när jag ser Ö-vik! En stad jag ju kommit att fastna för. Ja, omgivningarna också. Är så glad att få återkomma i sommar. här uppe på berget brukar vi stanna till när vi kommer för att just se ut över stan och nejden.

  1. Helen

   Tack och du är varmt välkommen hit igen! 🙂

 7. Vilt og vakkert

  Heisann, flotte bilder med vass, håper du slipper vinter i lang tid framover ;:OD)

  1. Helen

   Nu längtar jag till sommar och snöfri mark så jag hoppas du får rätt 🙂

 8. KajsaLisa

  Nova poserar lika bra som vanligt. Vyn är fantastisk, du får fram djupet i den i olika steg, först granarna sen sjön, sen staden så bergen längst bak, grymt jobbat.

 9. Paula

  Snyggt så in i vassen!

Lämna ett svar