Vart leder stigen? Bort eller hem?

Du visar för närvarande Vart leder stigen? Bort eller hem?

Hösten är min favoritårstid som jag försöker ta tillvara på så mycket jag kan genom att vara ute i naturen. I fredags när jag var ute och gick i skogen funderade jag på veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge. Ordet vi ska tolka denna vecka är Ord.

Det finns mycket ord runtomkring oss i vardagen. Då tänker jag i första hand på ord som är nedskriva. Ord som finns i tankar, drömmar, sånger och i tal är annars något som ständigt är närvarande.

Där jag gick och filosoferade föll mina ögon på den vackra stigen jag gick på. Det finns många vackra stigar och de ger mig en tankar om livet. Hur livet är som en stig och hur olika stigar kan vara – precis som livet.

Att gå på en vacker stig i ett höstlandskap är en lisa för själen. Att sedan ha sällskap av en så vacker, vit vän är en extra krydda till promenaden.

Tillbaka vid bilen som jag parkerat på en vändplan lång inne i skogen föll ögonen på denna skylt. Det finns några stycken likadana skyltar i byns skog sedan några år tillbaka.

Texten på skylten passade så bra till de tankar jag nyss haft om stigar. Så dessa ord får bli min tolkning av veckans tema.

Detta inlägg har 16 kommentarer

 1. Margareta

  Härlig tolkning och en fråga att fundera över, -Vart leder stigen? Det är så sant hur många stigar vi gått längs med olika mål i livet och hur de formats pga det val vi gör. Tänk att ett ordet ord kan ge oss så mycket olika tolkningar, spännande. Denna höst har jag inte ännu gått längs stigarna och min ”jakten på hösten” som jag brukar kalla det. Att vistas i skogen är verkligen en skön känsla av rekreation.

  1. Helen

   Tack Margareta! Det är verkligen roligt att ett fototema kan ge så mycket funderingar och reflektioner över livet. Jag hoppas du får tid att gå ut och jaga hösten snart, det är en lisa för både kropp och själ.

 2. Ama de casa

  Vilken underbar tolkning! Och en synnerligen vacker stig också 🙂

 3. Ditte

  Väldigt vackra bilder till en fin tolkning av veckans ord. Stigen här och skogen blir väldigt symboliska och även om träden och inte stigen talar med ord så talar de på andra sätt. Och orden på plakaten leder en vidare.
  Önskar dig många fortsatta vandringar i den fina höstskogen.

 4. Violen på Brandholmen

  Tack för en underbar skogsvandring! Mysigt att gå stigen fram och låta tankarna och orden fara runt.
  Ha det gott!

 5. "LillaSyster"

  Åå vilken fin stig och Nova så vacker! Ha en skön sommarkväll!

 6. Anne-Mari

  Flott tolkning.
  Her måtte eg tenke ja.
  Fin natur du viser.

 7. BP

  Vilken annorlunda tolkning som liksom ”kom till dig” när du promenerade på stigen. Tänk att man kan njuta av naturen samtidigt som man funderar över ett fototema och får till det så perfekt som du gjorde. Bra jobbat där!

  1. Helen

   Tack BP! Ja, det är kul att fototeman kan vara med och påverka tankarna och funderingar.

 8. byblixtra

  Fin tolkning och kul att skylten matchade dina tankar. 🙂

  Jag håller med dig om att det är härligt att vara i skogen under hösten.

 9. Beppan

  Visst är det en lisa för själen att vandra längs en vindlande skogsstig.
  Särskilt med en fyrfota vän.
  Tankeväckande skylt – och fin tolkning av veckans tema.

 10. Musikanta

  Det är många ord och tankar som man får i huvudet när man är ute och går i skogen. Många olika ord också för stigar som man kanske inte tänker på.
  Ingrid

 11. Susanne /gemsofmylife

  Härlig och vacker tolkning och det känns stort för mig att orden som ska tolkas finns med er i vardagen och dyker upp och får er att fundera TACK för att du är med och för att du visar oss dina vackra vandringsstigar

 12. KajsaLisa

  Jättefin bild på hunden och stigen, så himla snyggt komponerad. Engetligen skall man inte lägga huvudmotivet i mitten på bilden, men här fungerar det jättebra.
  Kanske är så att när man lär sig bryta mot dom fotoestetiska reglerna som bilderna blir bäst.

  1. Helen

   Tack KajsaLisa! Ibland måste man bryta mot reglerna.?

Lämna ett svar