Under all snö

Du visar för närvarande Under all snö

Vi har mycket snö just, mer än vi haft på många år. Något av det bästa att bo där vi bor är årstidsväxlingarna och hur naturen förändras. Det är fascinerande att under all den vita snön finns levande växter och djur. Allt känns stelfruset och dött men när snön smälter och värmen kommer åter så vet jag att allt blir grönt och insekter och smådjur dyker upp igen.

Veckans tema hos Weekly Photochallenge är Under. Jag illustrerar det med en massa snö som döljer allt som finns under den.

Undern snön av Helen Thalen

Det är mycket bättre med all denna snö mot för de senaste vintrarna då vi mest haft is och slask. Naturen är vackert vit och ren, man kan vara ute på skidor och skoter utan problem och vovven är så glad och lycklig när hon får vara ute i snön. Här sitter Nova på snökanten längs vår uppfartsväg, under henne är det ca 1,5 meter snö ner till gräsmattan.

Fluffsnö

Den sista snön som kom i slutet av förra veckan var så otroligt lätt och fluffig. Även de tunnaste grenarna orkar bära det lätta fluffet. Det har varit vindstilla så fluffet ligger än så länge kvar.

Fluffsnön har t.o.m. fastnat på själva stammarna på björkarna i lustigt formade bollar.

Det är rent magiskt vacker med allt det vita.

Under allt det vita finns gröna ängar och blått vatten men nu täcks allt av vit, kall snö och is.

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Den kalla och ibland tunga snön är också ett skyddande täcke för växtligheten, precis som du skriver! Men Nova håller sig förståndigt nog ovanpå snön!
  Här har vi äntligen fått bortåt 20 cm snö och den lyser upp så fint!
  Ha en fin fotovecka!

 2. Carita Liljendahl

  Ja, det är verkligen ett under vad allt där göms, och att det som varit så stelfruset kan få nytt liv.
  Kraften kommer ju från jorden, solen, vattnet 🙂

 3. Anne-Mari

  Nydelege vinterbilder !
  Flott tolka.

 4. "LillaSyster"

  Det är verkligen ett under att naturen varje vår vaknar till liv igen efter att den varit täckt av snö, is och kyla.
  Uno´s låt dök upp i huvudet på mig också, så fort jag såg utmaningslistan.
  Ha en fin tisdag!

 5. Ditte

  Visst är det vackert med snön och just den vita tilltalar mig extra. Väldigt vackra bilder från din trakt och en jättefin tolkning av veckans temaord. Och tänk allt liv som finns under snön. Fantastiskt!

 6. Stare Ström

  Måste vara mycket som göms under de snömängderna.

 7. Musikanta

  Vackra snöbilder som illustration till temat – visst finns det liv under snön fast man kanske inte tänker på det så ofta.

 8. BP

  Är ingen vän av snö alls. Här i storstan alltså. Snö ”på landet” är alltid så mycket vitare och finare än här, då den mest är grå-brun-svart, speciellt i innerstan. Nu kan jag tycka att ni fått enorma mängder av den vita varan, och jag skulle inte vilja bo i villa/hus och vara tvungen att skotta fram bilen och avisa den varje morgon.
  Men jag måste ju ändå medge att dina bilder är rena vykort med otroligt vackra vyer. Dessutom är bilderna ett fyndigt och perfekt bidrag till temat:-)

 9. Anki

  Underbara bilder … så vackert med den vita fluffiga snön! Och visst är det ett naturens under att därunder all snö finns det liv som bara väntar på vårens ankomst.

 10. Paula

  Idag har all den UNDERbara snön blivit tung och trött, det regnar småspik! Men säg den glädje som varar, förhoppningsvis kommer kylan tillbaka snart för det är ju för tidigt för våren än…Jag skulle behöva en skoter jag också, för skoterspåren är så mjuka att jag inte kan ta mig fram där på min spark. Tack för fina foton

 11. KajsaLisa

  Fina vinterdetaljer. Vår snö har försvunnit nu väntar jag bara på att regnvattnet skall bli glashalt.

 12. Mias Mix

  Ja verkligen magiskt vackert! Vi hade så mycket fin snö och jag fick t.o.m. tillbaka fotolusten eftersom det var så vackert. Nu är nästan allt borta… Och snödropparna tittar fram. Vilka kontraster. Trevlig helg!

 13. Gemsofmylife/Mrs Susanne

  Vilka helt underbara vintriga bilder verkligen älskar dom såå vackert och så bra tolkning av under Tack

 14. By blixtra

  Jag håller med dig om att det är magiskt vackert med all snö! Det ser ut så där i Norrbotten också.

Lämna ett svar