Tjuvstartat advent

You are currently viewing Tjuvstartat advent

Jag har haft en härlig helg helt utan inbokade aktiviteter, både fredag, lördag och söndag har sett ungefär likadana ut då jag plockat fram adventsprylar för en få tjuvstartat advent. Jag varit utomhus en hel del för att bl.a. sätta upp ljusslingor, leta adventsgran att ha ute, plocka enris osv. Förutom adventspyssel har jag tränat tävlingslydnad med Sally och gått långa promenader i skog och mark. När mörkret fallit på har jag känt mig väldigt nöjd med livet och pysslat vidare inomhus och på kvällarna har jag slappat framför TVn i sällskap med en trött Sally.

Att adventssakerna redan är framme beror på att vi är bortresta över första advent, nästan en hel vecka och när vi väl är hemma igen är det skönt att det är gjort.

Tjuvstartat advent med HelenTh

Jag älskar advent och jul bl.a. för de ljusslingor och de levande ljus vi tänder under denna tid, jag gillar att kunna se enen på baksidan av huset klädd i ljusslingor då jag står vid diskbänken. Ingen annan är vi som är i huset och de vilda djur som tassar runt i skogen ser den ljusbeklädda enen men det är så skönt att ha den där i den mörka natten.

Fler helgbilder hittar du här.

This Post Has 9 Comments

 1. Anemonen

  Javisst är den första advent bäst. Väntan på det som komma skall. Ett tjusigt fönster som väntar på dig när du kommer hem igen. Bra tänk var det här.

 2. Violen på Brandholmen

  Nu blir det mysigt när advent kommer med ljus i mörkret! Inget dumt sätt att tillbringa en helg med att pynta och göra fint inför kommande högtider!
  Ha en skön kväll!

 3. Beppan

  Härligt med ljus i mörkret! Måste erkänna att jag inte riktigt hängt med i svängarna i höst. Advent nästa helg?
  Får ta och leta fram ljusslingan vi brukar har ute….

 4. Anne-Mari

  Så deilig å disponere dagane sine sjølv ei heil helg.
  Og fint å få forberede seg til advent.
  Eg såg i dag at fleire hadde hengt opp lyslenker og stjerne. Det er berre sju dagar til første søndag i advent så det må vere greit.
  Så fin pynt du har i glaskarmen.

  Fin ny veke frå Anne-Mati

 5. Monica o Jacob

  Ja visst är det mysigt att titta ut på julbelysningen från köksfönstret.
  Väntar till nästa helg med att julpynta;-)
  Ha en bra vecka

 6. Anni

  Jag fick också adventskänslor igår, ställde mig och bakade saffransbröd på morgonen. Var sugen på glögg!
  Men istället ät vi kräftor … Insåg att vi knappt åt några i augusti och kände att det måste åtgärdas. Knasigt, men sant.

  Nästa helg ska mina ljusstakar fram!

 7. Anita Malta

  Ser väldigt stämningsfullt ut hos dig till skillnad mot hos mig där allt som har med jul att göra känns väldigt avlägset just nu. Kan erkänna att jag inte ens noterat att det snart är första advent !!

 8. kiki Freese

  Det låter så mysigt att förbereda inför advent, mysa tända ljus och liksom bara vänta. Men tyvärr är denna tid för mig fylld av hårt arbete och kalla marknader.
  Ha en fortsatt skön tid, Dina julkort blir finfina att skicka iväg. Digitalt eller irl?
  /Kiki

Leave a Reply