Taggad vovve

Du visar för närvarande Taggad vovve

Nu har hormonerna i Sallys kropp hamnat på sin vanliga nivå efter hennes senaste löpperiod, det slöa och likgiltiga har gått över och vi har återigen en taggad vovve. På lördag organiserade maken en sökträning där äldste sonen lejde några kompisar som figuranter och vi åkte iväg ut i skogen.

När träningen väl kommit igång efter att vi vallat en ruta på 200 x 100 meter och placerat ut tre figuranterna var Sally så i gasen att hon pep och gav upp några mystiska små skall av ren och pur glädje och iver när hon sprang ut på det första skicket, det har aldrig hänt tidigare. Det var väldigt härligt att se hur roligt hon tyckte att det var och snabbt hade hon hittat den första killen.

söktraning 1

När hon hittat en person markerar hon det genom att plocka upp den rulle som hänger runt halsen, kommer tillbaka till föraren och sedan får hon visa föraren vart personen befinner sig. Söket gick bra, men hon var nästan lite för snabb att avfärda områden där hon direkt kände att här ligger ingen gömd, på tävling ska hon ska ändå söka av området för att få full pott så husse fick tvinga ut henne att söka av området en gång till. Det är inget fel på hennes luktsinne i alla fall.

Efter söket fick hon också träna uppletande av föremål där killarna hjälpte till genom att gå och tappa några föremål i ett annat skogsområde. Det klarade hon galant fast att de gjorde det lite extra svårt.

Jag och Sally gick sedan över berget genom skogen hem, en promenad på drygt 5 km och när vi väl var hemma hade vi en trött och nöjd hund. Det märks tydligt att sådan här träning är betydligt jobbigare än att vara ute och promenera flera timmar. Här måste hon också använda hjärnan och det tar på.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Hanna

  Låter ju hur bra som helst. Hundar behöver ju träna både kropp och knopp och det låter verkligen som om Sally var taggad till tusen! Ha en fortsatt fin vecka 🙂

 2. Violen på Brandholmen

  Vilken arbetsglädje! Hoppas den håller i sig när det blir dags för tävling!
  Ha en skön söndagskväll!

 3. kiki Freese

  Hundar är så himla fascinerande. Deras luktsinne är helt enastående, de kan verkligen utföra underverk.
  Bilderna förmedlar verkligen hur taggad hon är.
  /Kiki

 4. Mias Mix

  Så roligt att hon gillar sitt jobb så mycket! Så härliga och glada bilder på henne. Det är väl lite likadant med oss, när vi använder hjärnan hårt blir vi mer slut än när vi går en långpromenad, då snarare hämtar vi ny energi 🙂

 5. Meta

  Vovven ser ju bara så fin ut och den trivs det syns. härlig del av helgen du haft.
  Ha det gott i veckan med
  kram Meta

 6. Beppan

  Härliga bilder på en glad hund.
  Allsidig träning är vad både två- och fyrbenta behöver!

 7. skogstrollet

  Helt klart är det mer ansträngande för en hund att jobba med något men också roligare att få beröm efteråt.
  Så fin vovve ni har! Jag har haft en vit jämthund och den tyckte jag så mycket om. Är Sally en sådan?

  1. admin

   Sally är en vit herdehund och hon är väldigt trevlig och passar oss perfekt!

 8. Anemonen

  Ja man kan se på bilden att hon är supertaggad. En duglig hund du har där. Så roligt att hålla på med träning av hundar., och så trötta de blir efter. Jag vet för jag tränade (inte proffsigt men till vardags så att säga) vår jakthund och han sov över ett dygn efter sitt pass:-) Nåväl det blev inte varje vecka men han verkade tycka om det och lärde sig mycket. Numera är han i hundhimlen. Tack för fina bilder på din vän.

 9. Anni

  Blir så glad när jag läser om hundar som får använda hjärnan! Snacka om nyttig aktivitet och så kul att hon var så taggad!
  Agility visas lite för sällan på tv, det är synd för det är ju en sport som även roar tittarna!

Lämna ett svar