Fuse Tool shaker kort med tutorial

You are currently viewing Fuse Tool shaker kort med tutorial

Ett verktyg jag skaffat som är riktigt skoj och användbart är We R Memory Keeper’s Photo Sleeve Fuse Tool. Den enkla förklaringen av dess funktion är att med den gör man sömmar i plastfickor och på det sättet kan man utforma sina fotofickor som man vill. Håller man på med Project Life är det ett väldigt skojigt verktyg men man kan även göra andra saker med det.

Hos Hobbyworld har jag gjort en tutorial som jag kallat Fuse Tool Shaker Card, i den visar jag hur man kan göra ett shaker kort med hjälp av detta verktyg. Så här blev kortet jag gjorde med denna teknik.

Shaker kort med Fuse Tool

Gör en kortstomme och en framstycke till kortet i det format du vill ha. Stansa ut själva fönstret i både kortstommen och i framstycket.

1

Ta en plastficka och lägga samma die som du använt till att göra fönstret på plasten. Jag förankrade min die med lite washitejp.

2

Ta sedan ett uppvärmt Fuse Tool och gör en söm runt utsidan av die’en, en liten bit utanför kanten på die’en men kör inte hela vägen runt, lämna en öppning.

3

Klipp sedan i plasten strax utanför sömmen i ficka.

4

Fyll fickan du gjort med paljetter eller annat du vill ha i. Ta bara inte för tjocka saker då är det risk att fickans sömmar brister.

5

Förslut fickan med ditt Fuse Tool.

6

Dekorera framstycket på kortet som du själv vill ha det.

7

Vänd det upp och ner och lägg en sträng med lim runt fönstrets kant.

8

Fäst fickan med paljetter i limmet.

9

Fäst sedan hela framstycket i kortstommen och passa in det i fönstret du gjort i kortstommen.

10

Om du vill kan du dekorera insidan av kortet och sedan är det klart!

shakerkort2

Leave a Reply