Stor mängd med snö

Du visar för närvarande Stor mängd med snö

Nu blir det snö i mitt inlägg igen men så stor mängd med snö som vi har nu har det inte varit sedan tidigt 60-tal. Under snöovädret i torsdags fick vi ytterligare en massa snö ovanpå den stora mängd vi redan hade.

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Stor och den stora mängden snö blir mitt bidrag där.

Under de snart 28 år vi bott i huset har vi aldrig behövt skotta taket. Nu kändes det som att det var läge att ta bort det värsta så maken och sonen gjorde en insats på lördag.

Det blev en stor snöhög framför garaget, en likadan, om inte större, blev det bakom huset.

Aldrig har någon hoppas från hustaket förut men sonen var bara tvungen att göra det när han var klar. Avståndet mellan taket och snöhögen var inte stor så hoppet blev inte högt. Det ser nästan ut som att han hoppar på Nova men givetvis landade han i snöhögen bredvid henne.

När jag gått in så ropade de att jag var tvungen att komma ut och kolla vad Nova gjort. Hon hade hoppat upp på taket från snöhögen framför garaget! Jag misstänker att hon var nyfiken på vad de egentligen hade gjort där uppe och var bara tvungen att kolla. Hon hoppade lätt ner när hon kollat klart och fick komma in till mig innan min man gick för att låna en traktor av en av grannarna för att skotta bort snöhögen.

Det känns väldigt skumt att inte se mer än toppen av grannarnas stora tvåvåningshus när vi kör ner till vägen. I vanliga fall brukar vi kunna stanna till om någon är ute och prata ens tund men nu ser vi inte ens om de är hemma.

Stor mängd med snö av Helen Thalen

Nu har det inte snöat på ett par dagar men istället blev helgen kall med temperaturer ner mot -20. I morse när jag åkte till jobbet var det -24 grader så kylan är också stor.

Detta inlägg har 19 kommentarer

 1. Eva Hellström

  Alldeles oerhört med snö ni har. Intressant och kul (kanske inte för er dock) att se de enorma snömängderna. Hunden på taket är bedårande. Du kunde inte ha hittat ett bättre val till temat och du behövde ju inte leta särskilt långt eller länge. Hoppas att åtminstone kylan dämpar sig för er. Törs inte tänka på hur det blir när detta ska smälta bort. Men storslaget vackert är det.

 2. Musikanta

  Jag har nog aldrig sett så mycket snö från Sverige tidigare. Det var verkligen en STOR snöhög som nådde nästan ända upp till taket. Kul att du fotade sonen när han hoppade ner från taket i snöhögen. Som sagt, du behövde inte leta länge efter en bild som illustrerade temat :-).
  Ingrid

 3. "LillaSyster"

  Vilka coola bilder! Jag hade också varit tvungen att hoppa om det fanns en så stor hög att hoppa i. Klart spännande för Nova att granska omgivningarna från höjden. Superfint tolkat! (Men jag tycker allt lite synd om er att ha så mycket snö) kram

 4. Anne-Mari

  Wow, stor mengde snø å fjerne ja.
  Litt av ein jobb !!!

  1. Helen

   Det har verkligen varit mycket jobb med all snö. 🙂

 5. Marie i Skrifvarstugan

  Ojoj….. vad snö ni har fått och vintervackert är det. Härliga bilder och vilken härlig bild av Nova där hon sitter på taket och har fin överblick 🙂
  Ha en fin ny vecka !
  Kram

 6. Violen på Brandholmen

  Också stora pojkar kan ha roligt i en snöhög! Klart att Nova var tvungen att kolla upp läget! Så enormt mycket snö ni har, stor kontrast till våra få centimeter.

 7. By blixtra

  Gillar bilden på Nova när hon sitter på taket.
  Ja, det kom ju mycket mängder snö i era trakter. Här klarade vi oss tack vare kylan som hållit sig mellan minus 25 till minus 30 och kallare på en del ställen. Nu hoppas vi på behagligare temperaturer resten av veckan men då är det risk för att det snöar igen.

  1. Helen

   Denna vinter verkar bestå av antingen snöfall eller kyla. 🙂

 8. Anki

  Wow … otroligt mycket snö! Härliga bilder – gillar speciellt bilden med Nova på taket 🙂

 9. KajsaLisa

  Herregud vad mycket snö och du som sa att det kunde vara relativt litet i jämförelse, bilderna var ju perfekta till temat.

 10. BP

  OMG!!! Herregud vilka snömängder! Tycker faktiskt väldigt synd om alla er som har fått dessa otroligt stora mängder med snö. Jag menar inte bara allt extrajobb det innebär att skotta utan även sedan, när snön ska smälta i juni eller så…
  Ser att du klarade dig med att dokumentera eländet, smart tjej:-)

  Ett bättre (????) och mera irl bidrag till stor hade du knappt kunnat lägga upp.

  1. Helen

   Jag kan inte förneka att jag är lite orolig för snösmältningen. Det lär bli slaskigt värre.☹️

 11. Gärdsmygen

  Så mycket snö har jag aldrig sett på riktigt. Måste kännas overkligt! Jag hade gjort som sonen, hoppat från taket! Och så ville Nova göra likadant :)) Perfekt bidrag till temat!

 12. Ditte

  Oj, så mycket snö! Och stora mängder snö och snöhögar. Jättefina billder från ditt vackra snölandskap. Och att skotta taket förstår jag var helt nödvändigt.
  Fin tolkning av temat! Verkligen!

 13. Annette

  Oj, hjälp vad mycket snö! Jag förstår att ni måste skotta av taket, tyngden från snön måste ju bli enorm. Kul att ta tillfället i akt och passa på att göra något roligt av det, som att hoppa från taket, det är inte så vanligt annars 😉 Roligast var bilden på Nova på taket! :)))

 14. Paula

  Men jisses! Nog för att vi också har stora mängder snö, men här ligger allt kvar på taken! Det är nog första gången jag ser en hund sittande på ett hustak, haha, va kul det ser ut! Det gäller att se stora mängder snö från den positiva sidan. Sen kommer vårfloden som lär bli ymnig på många håll i år. Tack för ett fint inlägg! Trevlig söndag!

 15. skogstrollet

  Så härligt att se att vi inte är ensam om att ha fått snörekord i vinter. Det känns genast lite lättare. Känner igen beskrivningen på hunden, vi har en likadan. Likt en akrobat hoppar vår Tikka, flera meter rakt upp om hon blir motiverad.
  Så fina bilder med extrem vintervy.

Lämna ett svar