Starka ben

Du visar för närvarande Starka ben

Jag älskar platsen som vi bor på, i Höga Kusten. Fast ibland är det tungt när man ska ut på vandring och man ALLTID måste uppför jobbiga backar. Det är inte många leder som går på slät, lättgången mark. Ska man ut och vandra här är det bra att ha starka ben om man ska ta backarna utan besvär.

Backarna på mina bilder kommer från en tur jag gick längst Höga Kustenleden för några veckor sedan. Jag gick från Sandlågan på väg ut mot Balesudden. Målet var att leta svamp så jag gick inte långt men någon svamp hittade jag inte. Det är svårt att visa på bild hur brant backarna är men tro mig på mitt ord, de är branta! Och långa!

Sen är det också av stor vikt att man har tungan rätt i munnen. Sätter man ner foten fel här är det lätt att dra på sig en stukad fotled.

Sådana här vandringar är bra för att bygga styrka i benen och i fotlederna. Jag gillar känslan att ha starka ben men det är inte ofta jag känner så. För mig personligen har jag lärt mig att det enda som gör att benen känns starka är tung styrketräning. Tyvärr är benträning trist men jag tränar på och hoppas jag kommer till den känslan igen en dag.

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Stark och detta inlägg blir mitt bidrag till det.

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Jag ser att det både är brant och underlaget är verkligen utmanande både för ben och fötter. Skulle vilja påstå att gå där kräver både bra konditionen och koordination! Fin tolkning =) Ha en bra ny vecka

 2. Violen på Brandholmen

  Benstyrka är verkligen något man behöver ha genom hela livet! Kanske inte så kul att träna på gym men med promenader i ojämn terräng kommer man en bit på väg!

 3. Birgitta Malmstedt

  Så rart vovven väntar på dig! Underbar natur att vandra i, men jag förstår att det kan vara ansträngande och att du hela tiden måste vara försiktig, så att du inte halkar.

 4. byblixtra

  Så vackra stigar och jag tror dig att det inte är helt enkelt att vandra där men bra träning. Bättre än gym tror jag. 🙂

 5. BP

  Brant kan jag stå ut med – om jag måste i alla fall! Men självaste underlaget med sten och rötter som sticker upp har jag betydligt svårare för. Man snubblar så lätt om man inte orkar lyfta på tassarna. Ja du förstår;-) Men benmuskler får man säkert;-)

  Ett toppen bidrag!

 6. Ditte

  Höga kusten är verkligen vackert! Och visserligen är jag bara där några dagar i taget men jag har provat på att i Skuleskogen gå uppför. Stark i benen är jag och har alltid varit, har tränat mycket i min dag och en hel del muskler finns kvar. Men visst måste träningen underhållas. Just nu kämpar jag med att stärka ryggmusklerna, där har jag slarvat. Och det märks.
  Jättefina bilder och fin tolkning av temat.

 7. Åke

  Klart man måste vara stark i benen för att vandra bland dom bergen. Härlig tolkning 🙂

 8. Anki

  Höga kusten är fantastiskt fint, men som sagt – många backar är det! De är inte bara branta de stigarna du visar,utan även svåra att gå på genom sin beskaffenhet … Fina bilder och en fin tolkning!

 9. Paula

  Underbart vackert där, men fy för det knöggliga underlaget i sten. Jag som brutit bägge vristerna är så stel så jag inte skulle greja att gå där. Uppför backar är tungt att traska, flåset är inte det bästa men har blivit bättre efter åtta rökfria år. Men oj så starka ben du måste ha!

 10. KajsaLisa

  Gillar att du gått så lågt med kameran snygg vinkel och dom blöta stenarna framträder fint. Testa benpress i maskin. Du får med hela benen och kör du med dom isär även rumpan, en övning som går snabbt.

  1. Helen

   Tack! Jag kör benpress i maskin varje vecka och ofta med brett mellan fötterna och den känns. ? Kör även benspark och nån benövning till och då kommer träningsvärken garanterat, men det gillar jag för då känns det att träningen tagit. Det gäller bara att inte hoppa över någon vecka, där är mitt problem.

 11. Margareta

  Jag tror dig på dina ord att det behövs starka ben, behöver ju endast passera höga kusten för att förstå. Det enda jag vandrat där är vid höga kusten hotellet samt Skuleberget (inte uppför berget) och det är ju bara uppåt och även starka ben behövs neråt tillsammans med balansen.

  1. Helen

   Nerför är nästan värre, det brukar kännas i knäna när man väl kommit ner.

Lämna ett svar