Riktning

Du visar för närvarande Riktning

När man är ute i naturen kan det ibland vara skönt att någon pekar ut riktningen till olika mål. Sen får man själv välja i vilken riktning man ska gå.

För mig som sysslar med geocaching är det bra med ett verktyg som pekar ut riktningen till geocachen. Geocachingappen i mobilen är perfekt för ändamålet. Här ser man att det är 8 meter kvar och följer jag kompassen riktning kommer jag till platsen där den är gömd.

Fast tyvärr är det inte alltid så lätt. Geocacher kan vara riktigt klurigt gömda och svåra att hitta. Ibland hjälper det inte heller att man kommer till nollan för koordinaterna är inte helt korrekta eller så störs gps:en av något och vinglar runt. Det är en del av tjusningen med geocaching. Det ska inte vara för lätt då blir det tråkigt.

När jag tog bilden på mobilen ovan så gick jag bet. Jag var i ett gammalt övergivet kylhus där de förvarat jordgubbar för länge sedan. Någonstans i riktningen som mobilen visar skulle det finnas koordinater till slutgömman. Jag hittade dem inte så jag får kalla in förstärkning (min syster) och så får vi leta tillsammans någon annan gång.

Riktning är veckans ord hos Gems Weekly Photochallenge och detta blir mitt bidrag till det.

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. Mia

  Så är det, men jag gillar de enkla. 🙂 Jag vill inte lägga för mycket tid och energi på att leta efter en cache, högst 5-10 minuter, det är så geocaching gör mina promenader roligare.

 2. Ditte

  Geocaching verkar väldigt roligt, men jag har bara testat en gång. Och visst är det bra att det finns olika riktningar att gå och att man ibland får hjälp med att peka ut riktningen.
  Fin tolkning och fina bilder.

 3. "LillaSyster"

  Måste nog testa det där någon gång. Fyndigt med kompass i mobilen, om inte batteriet ger upp =)
  Bra bidrag! Kram

 4. byblixtra

  Fina bilder, gillar särskilt bilden på mobilen. Nog verkar det klurigt med geocaching alltid men också roligt.

 5. BP

  Kan inte låta bli att skratta här. Geocaching är världens roligaste ”grej”, men med mitt lokalsinne som är obefintligt samt att jag aldrig lyckats med att ”tolka” kompassens väderstreck så skulle jag inte ens hitta. Uppenbarligen kan du allt det där, men lyckades ändå inte hitta det du letade efter. Känner mig aningen bättre nu kan jag säga;-)

  Ett absolut toppen bidrag:-)

 6. Violen på Brandholmen

  Spännande med både skyltar och geocaching! Lätt att gå vilse trots dessa hjälpmedel! Ibland är en lustigkurre framme och ändrar riktning på någon skylt och då kan man lätt tappa riktningen!

 7. Margareta

  Trots en far som var en duktig orienterare så överfördes inte ens en promille av den kompetensen till mig. Förstår däremot att det kan vara kul och samtidigt ha med sig kameran för det finns nog mycket intressant att avbilda på vägen mot ”skatten”. Bra tolkning och det gäller ju verkligen att hitta riktningen.

 8. Beppan

  Intressant sysselsättning det där att leta cachar. Har dock inte provat själv.
  Tur det finns skyltar som pekar ut riktningen till olika mål. Sedan är
  det ju upp till var och en att välja….
  Kul lösning på temat!

 9. Musikanta

  Det där med geocahing har jag aldrig förstått. Men så var jag också urdålig på orientering när jag gick i skolan. Jag hittar heller aldrig några svampar. så det vore nog den sista hobby jag skulle ägna mig åt. Men när det är så många som ägnar sig åt det måste det ju vara något trevligt. En anledning att komma ut i skogen är det ju definitivt. Kanske det är lättare nu när man har mobilen som pekar ut riktningen istället för kompassen, som jag heller aldrig begrep mig på :-).
  Ingrid

 10. Paula

  Det verkar vara skoj att leta riktningar, för geocashing håller flera kompisar på med. Dock inget för mig som bor så avsides och inte har bil. Visst kan man geocasha över hela världen? Så om du åker på semester utomlands så kan du även där ägna dig åt hobbyn? Eller har jag fattat fel? Fin tolkning!

  1. Helen

   Du har helt rätt. Det finns geocacher i många länder så man kan hitta gömmor på många ställen.

 11. Sara Pepparkaka

  Jag har försökt söka efter ett par geocacher men jag har inte hittat någon..

  1. Helen

   Men vilken otur! De kan vara klurigt gömda och inte alltid exakt på rätt koordinater tyvärr. Jag hoppas du lyckas en dag, det kan vara idé att följa med någon van cachare från början om man har möjlighet.

 12. Ama de casa

  Kul grej det där med geocaching. Himla bra att få ”nån annan” att bestämma vart man ska gå så man kommer till nya platser. Jag har dock bara hört talas om det – aldrig testat själv 🙂

  Snygg och fiffig tolkning!

Lämna ett svar