• Inläggskategori:Hund
 • Kommentarer på inlägget:4 kommentarer

South West Coast Path

Du visar för närvarande South West Coast Path

Under vår resa till England gick vi några väldigt korta delar av den vandringsled som heter South West Coast Path. Denna led rankas som en av världens allra bästa vandringsleder längst en magnifik kustlinje. Hela leden är över 1000 km lång och kulturarvet, djurliv, geologi och landskapet längs vägen är verkligen inspirerande.

Vi utgick från några av de byar och städer vi besökte längs kusten och gjorde några turer efter denna led, den första turen startade vi i St Agnes.

St Agnes 3

Delvis är leden väl använd och stigen är iordninggjord med trappor i de brantaste partierna.

South West Coast Path Sally

När man väl har klättrat upp på klippornas kant får man en magnifik utsikt. Eftersom det är otroligt brant med höga stup hade vi Sally kopplad så hon inte av en olyckshändelse skulle hamna utanför kanten.

Hiking in Cornwall

Hiking outside of St Agnes

Lyckades man se över stupens kant upptäckte man att kustlinje är urholkad med grottor och stenformationer, på bilden ovan, precis bakom mig och Sally, är det en stor grotta som går ner till vattenlinjen.

Cornwalls coast

Växtligheten är karg men vacker.

Cornwall coastline

St Agnes - stranden

Bland klipporna finns det emellanåt stränder insprängda, denna vid St Agnes.

Tintagel view

En dag var vi till ruinerna efter de två borgarna i Tintagel.

Tintagel_5

Till vardags besväras jag inte av höjdrädsla men på en plats som denna slår den ut i full blom.

TIntagel bosättning

Man kan inte låta bli att försöka föreställa sig hur det var att bo på sådan karg och speciell plats, livet kan inte ha varit lätt för de människorna.

Boscastle_1

Utanför Boscastle var leden inte lika vältrampad och när vi kom till ett ställe med hisnande stup väldigt nära stigen tyckte jag att det fick vara nog.

Boscastle_3

Det blev för läskigt att fortsätta framåt och det varma vädret och det mjuka gräset inbjöd istället till en liten vilostund.

Boscastle_4

Jag skulle mycket gärna åka tillbaka till England någon gång och vandra längs denna fascinerande led igen. Det är väldigt mycket som vi inte sett ännu av detta vackra land.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Mias Mix

  Så jättekul att se! England är inget land som jag förknippar med vandring så nu fick jag lära mig lite nytt. Vi åker ofta iväg och vandrar. Och just det där landskapet bara älskar jag! Jättevackert!!

  1. admin

   Tack! Det är verkligen ett vackert landskap som jag kan rekommendera om man gillar friluftsliv.

 2. Hanneles bokparadis

  Härliga bilder, vackra vyer, men lite läskigt, speciellt blåsiga dagar….

 3. Hanneles bokparadis

  vid borgarna i Tintagel blåste och regnade så den nya bron stängdes efter oss, vi var en grupp med lokal guide, ingen tid att ligga och sola… 🙂

Lämna ett svar