Semesteravslut

Du visar för närvarande Semesteravslut

Denna helg började med att vi på fredag kväll anordnade en grillning med ett gäng goda vänner här hemma vilket blev ett bra semesteravslut. Jag är egentligen inte någon som tycker om att laga mat men ibland är det roligt att göra något extra gott. Grillningen blev mycket lyckad och uppskattad och till efterrätt gjorde jag vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar vilket verkligen mycket gott, den söta moussen passade perfekt till de syrliga jordgubbarna, receptet finns här. Maken hade gjort en rolig frågesport och vi spelade lite sällskapsspel innan en mycket trevlig kväll var över.

Vitchokladmousse limmariernade jordgubbar under semesteravslut

I morgon är det slut på semestern och det är bara att pallra sig iväg till jobbet igen och för att  ha någon möjlighet att kunna somna i normal tid ikväll ställde jag klockan på 07.00 i morse. Jag och Sally åt en snabb frukost och gick ut i det fantastiskt fina vädret. Solen lyste från en klarblå himmel och vi gick upp på berget, det var riktigt ljuvligt och den mygg som har varit så besvärande hittills under sommaren klarade vi oss från.

Visarberget

Vi fortsatte vandringen och Sally fick ta sig en svalkande simtur i Svarttjärn innan vi gick hemåt.

Svarttjärn

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Lotta

  Vilken skön avslutning på semestern och vilka härligt somriga bilder! /Lotta

 2. Violen på Brandholmen

  Chokladmoussen ser ljuvlig ut! Tack för receptet! På ett sätt är det skönt att komma in i vardagslunken igen efter semestern även om det inte känns så de första dagarna på jobbet! Vacker natur du och Sally hade att njuta av på vandringen!
  Ha det bra!

 3. cissi

  Så fin natur. Snart ska jag bila runt i Norrland…..ser verkligen fram emot det!

 4. Anemonen

  Vilken trevlig grillfest och så mycket godsaker och tack för du länkade efterrätten som nog smakade ljuvligt.Sött och syrligt det gillar jag i kombination. Jättefina bilder på Sally och så fin hon är när hon simmar i tjärnen. Som en liten u båt som sticker upp antennerna. Tack för vackra bilder.

 5. Mias Mix

  Ja semestern går ju ruskigt fort. Samtidigt har jag alltid tyckt det är skönt att börja jobba igen och komma in i normala rutiner. Nu är jag ju egenföretgare och kan jobba lite när jag vill så då blir det inte riktigt samma känsla.
  Den där desserten låter supergod!! Och fina bilde rsom alltid!

 6. Anita Malta

  Vilken underbar helg du besriver och visar med jättefina bilder. Vilken perfekt avslutning på semestern !! Den där chokladmoussen med gubbar ser helt ljuvlig ut. Är inte heller så mycket för att stå i köket men har som tur är en make som gillar det 😉 Fina Sally fick sig ett dopp och så skönt att slippa mygg som kan vara en riktig plåga. Här på ön har vi bara en och annan. Snart är du inne i de vanliga vardagsrutinerna igen då jobbet börjar men förhoppningsvis många fina minnen i bagaget efter en skön semester 🙂

 7. KajsaLisa

  Fina bilder och jag bokmärkte receptet.

 8. Eva Trillian

  Ett skönt helgavslut 🙂 och semesteravslut – om det var det med!
  Receptet ska nu kollas in 🙂 Det ser ju så himla gott ut!

 9. Anni

  När jag skulle kommentera hos dig för några dagar sedan gick det inte, allt bara stod och snurrade. Nu försökte jag igen och det fungerar!
  Himla skön helg hade du i alla fall, hoppas att denna helg bjuder på lika ljuvligt väder!
  Och så såg jag ju dina bilder i förra inlägget. Jag vandrade en del längs den leden förra sommaren när vi bodde i Cornwall en vecka. Vi hade dessutom gångavstånd till Lost Gardens of Heligan, så det blev en hel del promenerande. Vill väldigt gärna åka tillbaka, det lilla hus vi bodde i var alldeles utmärkt.

  1. admin

   Jag upptäckte att Binero hade problem, minst två dagar förra veckan. Jag skulle också gärna åka tillbaka till södra England någon gång, det finns mycket vi inte har sett än så vi får se.

Lämna ett svar