Sökhelg

Du visar för närvarande Sökhelg

Hela denna helg har varit en sökhelg som ägnats helt åt sökträning, den sökgrupp maken är en del av hade anlitat en hundtränare som heter Lena Kerje som har haft kurs med oss från fredag morgon tills nu på söndag eftermiddag. Det är maken som tränar och tävlar i sök men jag var med som observatör och hjälpte till som figurant, det var väldigt roligt att höra vad Lena hade att lära ut och se alla duktiga hundar och förare.

Sally på sökhelg

Vi var på olika platser i skogarna runt stan och tränade sök, Sally var otroligt taggad och full av glädje och arbetslust. Hon var så duktig att mattes hjärta svällde av stolthet :).

pop-up figurant på sökläger

En del hundar behövde en liten extra puff för att verkligen tycka att det är superkul att springa i full fart ut i skogen för att hitta en rolig människa därute. Vi gjorde då något som kallas pop-up där figuranten visar sig öppet, ibland fick man vifta med armarna för att få hundens uppmärksamhet som jag gör på bilden ovan. När hunden har fått syn på en så kastar man sig ner och gömmer sig under ett kamouflagenät, när hunden sedan rusat iväg och kommit fram till en så gäller det att busa och leka med hunden så den tycker att det inte finns något roligare ställe att vara på.

Siri på sökläger

Här är Siri beredd att springa ut för att hitta en skojig människa i skogen.

järnvägsvagn på sökträning

Idag var vi på ett ställe med gamla järnvägsvagnar, containrar och annat underligt där figuranterna gömde sig. Sally tyckte detta var mycket märkligt men när hon väl fattade att figuranter inte bara kan finnas i skog så var det väldigt skojigt. Här är hon på väg in i en järnvägsvagn, när hon var inne såg hon inte figuranten förrän hon vänt sig om och gjorde då ett litet överraskat skutt, det var hon inte beredd på.

påvis på sökhelg

Husse har fått jobbat sig svettig, här springer han i full fart ut när Sally ska visa honom var figuranten är som gömmer bakom en container.

tankvagnar på sökhelg

Inne i denna skumma tankvagn ligger det visst också någon och gömmer sig.

Irra kollar skum figurant

Söta Irra försöker kolla vad figuranten egentligen håller på med där uppe, så där brukar de inte hålla på.

Helgen har varit väldigt skojig med all träning, gemenskap, hundsnack och de duktiga hundarna men nu är vi alla trötta och det är skönt att vara hemma igen.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Anemonen

  Det har ju varit en givande helg och spännande för att se om hunden klarar provet. Sådant är roligt minns när jag hade hund.

 2. Så intressant och spännande! Det är otroligt vad man kan lära hundar att göra! Tur att träningen utförs med lek och glädje!

 3. Caroline

  Rätt facinerande vilket luktsinne hundar har 🙂

 4. Mias Mix

  Har förstått att det där med sök är riktigt roligt för både matte och hund 🙂 Fina bilder!

 5. kiki Freese

  Ser ut att varit en givande helg för hela familjen.
  Härlig bildserie.
  /kiki

 6. Beppan

  Trevligt helggöra för både två- och fyrbenta.
  Härliga bilder!

 7. skogstrollet

  Så skojigt för både hund och dess ägare!
  Intressanta ställen ni varit på.

 8. Eva Trillian

  Har inte svårt att förstå att det varit en bra helg.Det låter verkligen kul 🙂
  Klart att mattes favorit var duktig 🙂

 9. Susanne

  Oj så spännande och härligt att läsa hur det går till när ni tränar. Härliga bilder.

 10. Anita Malta

  Låter som en väldigt spännande och givande helg.
  …och väldigt väldigt roligt 🙂 Kan tro att det tar på krafterna för både vovvar och tränare men det är det värt. Fina bilder dessutom !!

 11. Anni

  Det är så fantastiskt att se hur mycket hundar kan lära sig och hur kul de tycker att det är! Jag stängde just av teven efter att ha sett en liten snutt av Ceasars fantastiska hanterande av två riktigt ilskna hundar. Fascineras över vad han kan.
  Kul att få se din helg – anar att Sally sov som en stock efteråt.

 12. BP

  Nu har jag lärt mig vad en figurtant är. Aldrig hört ordet förut.
  Åsså gillar jag den gamla rostiga tankbilen och järnvägsvagnen. Älskar nämligen rost.

  Stort tack för titt-in hos mig:)

Lämna ett svar