Skidåkning och hundträning

You are currently viewing Skidåkning och hundträning

Fredagen bjöd på ett fantastiskt väder, strålande sol och ca 10 minusgrader, perfekt väder för en skidtur. Min skidåkning är inte särskilt väl utvecklad och branta nerförsbackar är något jag helst är utan för jag har en tendens att stå på näsan när farten blir för hög. Efter en del funderande kom jag på ett ställe där det brukar finnas skidspår och inte några backar eftersom man skidar över sjöar, man passerar åtminstone tre sjöar och mellan dem är det bara korta passager utan större backar. Sagt och gjort så packade jag in skidorna och hunden och gav mig iväg till Västerselsbodarna.

Skidåkning vid Västerselsbodarena av Helens Color Life

Dagen innan hade det snöat lite och de måste ha preparerat spåren tidigt på morgonen för de var fantastiskt fina att åka i. Vi kom iväg tidigt på förmiddagen och det låg en tunn hinna av dimma mitt över den sista sjön. Det blev en härlig skidtur på ca 1,2 mil som jag kommer att minnas länge för dagen efter slog vädret om och resten av helgen har det varit väldigt trist väder. I dag regnade det så nu har vi bara slask och vägarna är täckta av is och sörja.

Varje söndag är vi några stycken som brukar träna med hundarna i ett växthus och i det tråkiga vädret idag var det skönt att åka dit och träna lydnadsmoment. Husse följde med och han tränade också lite moment, bl.a. hopp över hinder. Det gav dagens roligaste bild, som jag tog med mobilen, där Sally hoppar över hindret och man ser hennes bakifrån skutta som en kanin över hoppet. Svanen är väl det som avslöjar att det inte är en jättekanin.

Gideå 2

Fler helgbilder hittar du här.

This Post Has 8 Comments

 1. Violen på Brandholmen

  Vilket vackert landskap! Vilken tur att du kom ut med skidorna just den dagen!
  Ha det bra1

 2. kiki freese

  Skönt att ha en inomhusplats att fly trist väder. Ser väldans stort och trevligt ut därinne.
  Är våren på väg tro?
  /Kiki

 3. Livet genom bilder

  Vad det ser härligt ut att åka skidor där. Blir alltid avundsjuk på hundägare som har möjlighet att träna året runt. Jag saknar ordentlig hundträning men livet blir inte alltid som det var tänkt

 4. Anni

  Alltså den där skidturen måste ju varit helt magisk! Precis så som man vill att vintern ska vara!
  Och sedan skrattade jag gott åt hundrumpan, vilken otroligt vältajmad bild!

 5. Anemonen

  Det var inte dåligt att skida så långt. Det imponerar på mig det, och så fint att du hade turen med dig där. Så fin hon är hunden din. Det där med att träna lydnad är ju hur kul som helst. Det gillade jag när min särbo hade hund. Så roligt att sätta upp en bana i trädgården. Det är något som jag minns med glädje. Ibland fuskade han och sprang bredvid något hinder fniss. Då blev det ingen belöning.

 6. Mias Mix

  Åh så vackert! Tur att ni hann njuta innan slasket kom. Roligt med ny design på bloggen. Har också funderat på att byta tema, me ninte kommit längre än till fundering…

Leave a Reply