Art journal med oil pastel och gelatos

You are currently viewing Art journal med oil pastel och gelatos

Innan jul köpte jag nya kritor som heter Prima Water Soluble Oil Pastel, jag har använt dem emellanåt men jag ville testa dem mer och då är art journaling perfekt.

Kritorna är vattenlösliga men på denna sida ville jag att färgerna skulle vara starka och använde inget vatten för att få maximal färgstyrka. Det blev inget konstverk men det var skoj att lägga tjockt med färg och blanda färgerna direkt på pappret.

Art journal page med oil pastel av Helens Color Life

När jag gjort bakgrunden slog jag av en slump upp dagens bibelord på tidningens Dagens hemsida och den dagens ord passade mig bra just då.

Art journal page - 1 Tim 1_7 - details - by Helens Color Life

Kritorna går att använda på en massa olika sätt och jag hittade en bra och informativ video vad man kan göra med dem här.

Art Journal page - words by Helens Color Life

På motstående sida i samma art journal-block använde jag en annan sort kritor som heter Gelatos och tillverkas av Faber-Castell. Även dessa är vattenlösliga och finns i ett antal färger och även metallic i pastellfärger. Just dessa metallic-färger har blivit en favorit just nu för att det blir en väldigt fin glans av dem men på denna sida har jag däremot inte använt någon av metallic-färgerna.

Denna sida fick prydas av ord som för mig representerar vad det innebär att få vara i Guds närvaro.

This Post Has One Comment

  1. kiki freese

    Mums vilka härliga färger. Tack för tipset.
    /Kiki

Leave a Reply