Skarsnö och rallylydnadstävling

Du visar för närvarande Skarsnö och rallylydnadstävling

Denna helg har bland annat innehållit rallylydnadstävling och fin skarsnö att vandra på.

Min lediga fredag började med att jag gick den fina promenadvägen på drygt 7 km runt Höglandssjön. Det fick bli en promenad i koppel eftersom det alltid är mycket människor och hundar som går här. Efter förra helgens kurs i just koppelpromenader gick det bra. Nova skötte sig fint och jag behövde bara påminna henne några gånger att inte dra i kopplet.

När hundarna fått motion var jag till gymmet och körde veckans tredje pass som jag inte hunnit med. Jag var bra uppvärmd efter promenaden så det var bara att köra igång med marklyft direkt. Väl hemma tog jag det lugnt, satt en stund i solen på balkongen och lekte med kameran.

På lördag morgon åkte jag och Sally till Härnösand och tävlade i rallylydnad mästarklass. Det var tre tävlingar som gick samtidigt på tre banor i Härnösands nya fina ridhus. Resultatet var mycket blygsamt men jag är ändå nöjd. Det var nästan 1 1/2 år sedan vi tävlade överhuvudtaget och säkert 2 år sedan i rallylydnad. I mästarklass har vi aldrig tävlat tidigare. Det bästa var att Sally hade en positiv attityd och tyckte det var skoj att tävla. Hon var riktigt taggad och tappade inte lusten eller orken fast det var tre tävlingar, snarare tvärtom. Det har varit ett litet problem att hon sett ut att ha haft jättetråkigt under de senaste tävlingarna vi gjorde. Därför att jag så glad att hon var taggad, jag tyckte själv det var roligt och för första gången var jag inte nervös alls. Kanske var det för att jag inte hade satt upp några krav utan gick in med tanken att vi tränade. Nu när jag vet att hon gillar det så kan vi träna vidare och tävla med förhoppningsvis lite bättre resultat framöver.

Idag på förmiddagen gick jag och maken upp på berget bakom oss. Det var skarsnö så det gick att vandra överallt utan att sjunka ner i snön. På dagarna har det varit dagsmeja som sedan fryser under natten. Därav denna fantastiska skare. Solen gassade från en klarblå himmel och hundarna var glada.

Det blev en massa spring på snön eftersom det var så lätt att ta sig fram.

Nova fyller 10 månader idag och börjar bli en stor tjej. Hon är fortfarande valpig till sättet men en ljuvlig liten varelse.

Det är fantastiskt med vårvinter. Jag hoppas de kalla nätterna håller i sig så vi kan ta fler turer på skaren.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Lena llh

  Vilka vackra hundar, vita som skarsnön. Här i Linköping har jag knappt sett nån snö alls i vinter. Det gör mig inget alls tvärtom snö gör sig bättre på bild. Jag njuter av dina vackra vinterbilder och slipper frysa 🙂

 2. Anni

  Det var verkligen rejäl skare som håller för er också! Anar att den är vass om man råkar kliva igenom?
  Intressant med rallylydnad, det ser inte ut att lika agility alls? Agility är en sport som verkligen är lika rolig för hunden, hussen/matten och publiken. Skulle vilja se mycket mer av den på teve.
  Hoppas att du får njuta av ditt snölandskap så länge du vill, så njuter jag av min barmark ;.-)

 3. Anni

  Äsch, det blev ju en gammal länk.

 4. Åke

  Så fint du behandlar / sköter om dina hundar 🙂 Ser på lång väg att de är lyckliga 🙂 Varkert fångade och levande bilder 🙂

 5. Eva Trillian

  Härligt att läsa om hur du tar hand om dina fina hundar 🙂
  Vackra soliga bilder!

Lämna ett svar