Skåla ur en semla

Du visar för närvarande Skåla ur en semla

Jag blev så glad när jag sökte på synonymer för skåla, som är veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge, och hittade ”forma något som en skål, urholka till skålform” och längre ner under Hur används ordet Skåla? ”Skåla ur semlan och använd brödsmulorna till att göra egen mandelmassa”. Bara ordet Semla gör mig glad för jag älskar semlor! Hemskt för figuren och blodkärlen och jag försöker begränsa intaget men det blir ett antal som slinker ner denna årstid.

Sen finns det semlor och semlor, på Gulf i Härnösand har de semlor för alla smaker. Gillar du inte vanliga semlor så kanske årets semla Cruchy Apple pie passar bättre eller Hallon & saltlakris, Salty caramel (Supergod!! Åt en sån ifjol.) eller Chocobanan? Kolla gärna in semlorna  på deras Instagramkonto eller Facebooksida.

Jag åker till Sundsvall ibland (eller gjorde i alla fall när vi inte hade någon pandemi) och stannar ALLTID till på Gulf och köper fika. De har de godaste bullarna av olika sorter och det finns ofta någon ny smak att prova. Men i år fattar jag inte hur jag ska lyckas komma över några av deras goda semlor eftersom jag inte reser alls.

De här semlorna erkänner jag att jag inte skålat ur själv. Jag är inte så duktig på att göra semlor, eller snarare för lat, när det finns perfekta, nybakade semlor på bageriet. Sen kan jag pudra på lite mer florsocker bara för syns skull.

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Violen

  Den formen av urskålning gillar jag! Ser frestade ut. Jag har bara ätit en enda semla i år så jag får väl öka takten snart.
  Ha det gott!

 2. byblixtra

  Mmm…så gott det ser ut!!
  Vi brukar passera Gulf i Älvsbyn och stannar till där för att maken vill köpa fika. 🙂

 3. Anneli - A'la Foto

  Kreativ tolkning och så snygga bilder! Särskilt den översta med pudringen!

 4. BP

  Här tänkte vi ungefär på samma sätt, för jag tog också upp semlor till temat. Du har sååååå rätt. Det finns så många olika varianter att originalet nästan ”faller bort”. Jag är inget fan av semlor, men i är har jag ätit två minisemlor. Tänkte att jag belönar mig själv att jag stått ut med pandemin i ett år. Men mandelmassan är alldeles för söt för min smak. Men vispgrädden gillar jag;-)

 5. KajsaLisa

  Äppelpajsemla lät gott. Fin bild med florsockret.

 6. Vilt og vakkert

  Heisann, på norsk sier vi om det å helle over varmt vann, f.eks. mandler for å fjerne skallet lettere, å skålde. Og ikke ante jeg at boller heter semlor på svensk. En bolle og en skål har jo nesten samme form!

Lämna ett svar