Självporträtt en kylig helg

Efter mycket funderande har jag bestämt att jag ska delta i en 52 veckors fotoutmaning som jag hittat här. I denna utmaning får man varje vecka ett tema som man ska fotografera efter och en del lär nog bli en stor utmaning för mig, jag ska åtminstone försöka några veckor och sen får vi se. Jag såg nyss att utmaningarna räcker från fredag till fredag och att de redan är inne på vecka 2 men det bryr jag mig inte om för jag tänker ändå bara lägga ut mina bilder här på min blogg, det räcker bra.

Jag gillar verkligen den fotoutmaning som jag deltagit i så ofta jag hunnit de senaste åren, Helgbilden som Marit Johansson håller i och tänker fortsätta vara med även där. Förmodligen blir det ett kombinerat bidrag eftersom jag mest har tid att fotografera under helgerna.

Dogwood Week 1

Den första veckans utmaning är att ta ett självporträtt, det är inte någon speciellt rolig uppgift men jag har ändå gjort uppgiften på mitt sätt.

Under denna mörka årstid är det svårt att få ett bra ljus om man inte är utomhus men det har varit riktigt svinkallt med mellan -20 till -25 grader hela helgen. Jag riggade upp kameran på gräsmattan bakom huset och sprang in och värmde mig mellan varven.

frost Sally1

Jag lägger ut ännu en bild från helgen, en bild på Sally efter att vi gått en promenad och hon har nosen full av frost. Det känns som en bra illustration av hur kallt vi haft det.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Ditt självporträtt blev riktigt bra! Bilden på Sally med snö på nosen är jättefin! Det är besvärligt att använda kameran när det är kallt, fingrarna blir stela och och klumpiga. Idag har vi haft nollgradigt här men blåsigt och grått! Nu i kväll har det börjat snöa, hoppas det inte blir så mycket av den varan!
  Lycka till med ditt fotoprojekt! Strongt av dig!

  1. admin

   Tack! Jag ska ge utmaningen en chans men inte tvinga mig själv om den blir för svår.

 2. Mias Mix

  Jättefina båda två!! Kul med dessa fotoutmaningar.

 3. kiki Freese

  Så roligt att få möta dig. Närvaro hos både dig och Sally är 100%-ig. Fin duo.
  Kul med ny utmaning, ska kolla in den!
  /Kiki

  1. admin

   Tack! Gör det men jag tror utmaningen kan bli lite svår ibland.

 4. Livet genom bilder

  Vilket vackert självporträtt! Snyggt med den röda halsduken som lyser upp mot det vita och gör att din blick syns ännu tydligare

  1. admin

   Tack! Jag gillar rött och som du säger så livar det upp.

 5. cissi

  Självporträttet blev verkligen bra!
  Märker att det är länge sen jag tittade in här, lägger till dej i min lista så jag inte missar något mer!

  1. admin

   Tack! Det är både svårt och jobbigt att fota sig själv, en riktig utmaning.

 6. KajsaLisa

  Fantastiskt bra bild på dig, från mig är det ett jättebra betyg, eftersom jag hatar det mesta när det gäller selfisar.
  Men det där var ett riktigt porträtt och ingen selfie enligt min mening.

  1. admin

   Tack! Det är aldrig roligt med foton på sig själv?

Lämna ett svar