Plugg och plugga Photoshop

Du visar för närvarande Plugg och plugga Photoshop

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Plugg. Jag får erkänna att jag har lite svårt att komma på hur jag ska tolka en del av årets teman. Ibland funderar jag på att ge upp men jag tar en vecka i taget och så får vi se hur det går.

Till veckans tema så är de enda pluggar jag kom på att fotografera gipsplugg. Så fort jag ska hänga upp något på väggarna hemma så behöver jag gipsplugg av någon sort. Tavlor som inte är allt för stora hänger jag upp med en liten spik men allt annat kräver gipsplugg. Jag hittade dessa hemma som är i plast men de senaste jag använde var i metall.

Plugga Photoshop

Något som är betydligt roligare är att jag ska plugga Photoshop i 12 veckor med Elin Kero! Jag hittade hennes kurs Hitta din stil i Photoshop för inte allt för länge sedan och jag anmälde mig i sista minuten. Vi fick första lektionen i onsdags så jag har börjat så smått.

I första lektionen ska vi analysera oss själva och även lära oss att analysera bilder som vi ser. Sen kommer vi få lära oss att redigera våra bilder för att applicera den stil som vi vill ha på dem.

Jag börjar skönja vilken stil jag gillar men jag vet inte hur jag ska redigera bilderna än. Vi får se hur bilderna här på bloggen kommer att förändras under kursen gång. Det känns så otroligt roligt med denna kurs och jag är så peppad och glad för den!

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Ditte

  Gillade verkligen din bild på de pluggar du hade . Plankan eller det stycke trä du hade som bakgrund gjorde absolut mycket till. Håller helt med dig om att det ibland är knepigt med tolkningen av orden i temat. Å andra sidan är ju tolkningen väldigt fri. och man får tänka lite kreativt. Jag som i vanliga fall inte alls är det får jobba för att komma på något men roligt är det.
  Vad roligt med din kurs. Kan tänka mig att den ger väldigt mycket. Extra roligt att ta bilder och sedan applicera en egen stil på dem. Ska bli roligt att få se mer av det du lär dig och hur bilderna kanske kommer att ändra karaktär.
  Lycka till!

  1. Helen

   Tack Ditte! Vi får göra så gott vi kan med utmaningen, som du säger är tolkningen fri så inget är väl rätt eller fel ?. Kursen känns riktigt roligt och jag ser fram emot lektionerna och vad vi får för uppgifter.

 2. Men åh vilken rolig kurs! Jag gick för herrans massa år sedan en kurs i InDesign, PhotoShop, Illustrator … hur kul som helst! Älskar programmen.
  Det där jädrans plastpluggarna! Man har aldrig rätt storlek hemma!

  1. Helen

   Det känns väldigt skoj med kursen och också lite utmanande när vi börjat analysera vad vi själva gillar och tycker ?.

 3. BP

  Då är det bara du och jag som tänkte på pluggar som man sätter i väggar! Det måste finnas en hantverkare inom oss, helt klart. Bilderna är fantastiska.
  Jättekul med din kurs i Photoshop. Nu tycker jag inte att du har en specifik stil med bilderna du lägger upp, utan du varierar dig väldigt mycket. Det tycker jag är toppen. Att du sedan är ”specialiserad” på läckra makron är ju bara en bonus:-)

  1. Helen

   Ja, jag undrar om vi kanske egentligen är hantverkare ?. Tack för dina snälla ord och jag tror jag kommer få det svårt att välja en specifik stil men något kommer jag nog att lära mig.

 4. Violen

  Så kul att du ska ”plugga” Photoshop och det blir spännande att se om du ändrar stil i någon riktning. Jag tycker du är en duktig fotograf redan och jag gillar att du varierar dig.
  Lycka till med kursen!

  1. Helen

   Tack Violen! Vi håller på att analysera oss själva just nu och det är svårare än man kan tro ?. Något lär jag nog lära mig och det känns väldigt skoj.

 5. Mias Mix

  Såklart du ska fortsätta! Läckert fotat. Elin Kero var den första blogg jag någonsin läste. Så duktig fotograf och lär ut pedagogiskt. Hoppas det blir en bra och givande kurs 🙂

  1. Helen

   Jo jag ska nog försöka fortsätta, får försöka göra det jag kan helt enkelt ?. Det känns väldigt skoj med kursen så jag har en bra försommar framför mig.

 6. Karin Eklund

  Så snyggt du har lagt upp ditt inlägg! Mycket läckert och bra bild!
  Tack för det Helen!

 7. KajsaLisa

  Kul tolkning, misstänker att du använt olika bländare för bilderna. Jag har aldrig testat photoshop, men en kurs kanske vore kul.

 8. Mias Mix

  Vad roligt med kurs i Photoshop. Jag önskar jag hade mer intresse för bildhantering. Älskar att fota, men sen gör jag inget med bilderna utom att kanske beskära dem lite. När jag skulle fota dotterns bröllop köpte hon ett års Photoshop till mig men jag orkade aldrig lära mig… Kanske skulle anmäla mig nästa gång Elin har en kurs. Elin var den allra första bloggen jag läste i mitt liv och den som inspirerade mig at börja fota och blogga.

  1. Helen

   Jag har redan lärt mig en massa trots att jag ändå känner mig rätt hemma i Photoshop. Elin Kero är jätteduktig så jag får god valuta för pengarna.

Lämna ett svar