Mixed Media låda till kort

Du visar för närvarande Mixed Media låda till kort

If you don’t use Swedish you can use the translate tool at the right column.

Till min systers bröllop fick jag förfrågan om jag kunde fixa en låda som bröllopsgästerna kunde använda för att lägga gratulationskort i. Det ville jag hemskt gärna och det blev en mixed media låda. Det är roligt att kladda med färg och andra medier och här kunde jag släppa alla hämningar och kladda loss. Bröllopet gick i rosa och rött så fick det bli på lådan också.

Mixed Media box by Helens Color Life

Jag utgick från en färdig förvaringslåda som jag skar ett hål i locket på. Hela lådan grundades med vit gesso, jag limmade sedan på bitar av gamla virkade dukar, bitar av ostduk och lite annan. Jag använde också tjockare gesso med stenciler för att få ytterligare struktur på lådan, Allihop målade jag sedan över med vit akrylfärg. När den torkat kladdade jag på rosa och lite rött i form av akrylfärg och mister.

Mixed Media låda av Helens Color Life

När själva lådan var klar öste jag på med blommor och annat i två av hörnen. Allt limmade jag fast och när limmet torkat målade jag över allt jag limmat fast med vit akrylfärg. När jag var nöjd med resultatet limmade jag fast ytterligare några blommor och lite andra dekorationer.

Bland mina scrapbooking saker hittade jag en berlock i form av ett hjärta som man kan öppna. Det passade perfekt till bröllopstemat och inuti satt jag bilder på det blivande brudparet.

På framsidan hänger ett dekorerat hjäta med information att lådan är tänkt till kort.

Denna låda är mitt bidrag till The Mixed Media Monthly Challenge där man under juni har utmaningen ”A Year of Choices”. Det betyder att man får välja vilken som helst av det gångna årets utmaning och skapa något utifrån det. Min Mixed Media box går under #33 – Sweet Inspiration.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Mias Mix

  Vilken superfin låda!!! Roligt med bröllop 🙂

 2. Lisa H

  This is very beautiful! Thanks for joining us at Mixed Media Monthly & sharing it with us. =)

 3. Astrid Maclean

  Oh this is stunning! Love what you did here! Thanks so much for adding it to our challenge at MMM!

 4. Karen Crossen

  Love all your details! Wonderful project! Thank you so much for playing with us at The Mixed Media Monthly Challenge!

Lämna ett svar