Mitt nya pysselrum

You are currently viewing Mitt nya pysselrum
Nya pysselrummet är färdigt

Jag är så otroligt glad att mitt pysselrum är färdigt!

Rummet var tidigare yngste sonens men sedan han flyttat till Luleå och fick en egen lägenhet efter jul var det dags att göra om rummet. När han är hemma finns det plats för honom i gästrummet.

Nya pysselrummet är färdigt

Rummet är inte stort men efter efter en del funderande och fixande har vi fått till det mycket bra. Väggarna blev vita och furugolvet slipades och lutades så det blev ljusare. Gardinen har jag gjort själv och på onsdag visar jag hur jag gjorde den hos Hobbyworld.

Pysselrummet

Den viktigaste delen i rummet är skrivbordet som är ganska stort och den högra delen är dessutom extra djup och ger mig gott om utrymmet att breda ut det projekt som jag för tillfället håller på med.

Pysselrummet, hyllor

På väggen vid snedtaket gjorde vi hyllor anpassade efter taket, i lådorna på första hyllan förvarar jag dies, emobossingfoldrar och andra tillbehör till min BigShot. På hurtsen längst in under sendtaket står en Silhouette Cameo.

Pysselrummet, Stickersförvaring

Under den nedersta hyllan skruvade vi fast en stång och här hänger alla mina smala bokstavsstickers och lite annat.

Pysselrummet, väggförvaring

Ovanför den breda delen av skrivbordet blev det en blandning av olika hyllförvaring som blev fantastiskt bra. På den översta hyllan förvarar jag dekorationer och material som jag inte använder så ofta, på andra hyllan uppifrån förvarar jag alla blommor, i de vita burkarna alla typer av blommor och i glasburkarna rosor och rosknoppar.

pysselrummet, väggförvaring

Pysselrummet, stångförvaring

På två stänger hänger burkar, två korgar och en större metallburk där jag har plats för penslar, verktyg, pennor, sprayfärg och i den större burken har jag stickers i mindre format. Stängerna och tillbehören är inköpt på IKEA’s köksavdelning.

Pysselrummet, färghyllor

På tavelhyllor får det plats färgburkar, olika färgmedium och fler sprayfärger. På skrivbordet står lite lådor för mer färg och i minibyrån finns plats för olika mindre material som flairs, knappar och annat.

Pysselrummet, bokhylla

Bredvid skrivbordet fick det plats en smal Kallax-hylla för pärmar, cardstock och annat.

sängen

Innanför dörren finns det fortfarande en säng.

Pappersförvaring i hängmappar och PL-kort i Råskog

Under snedtaket är det “fack” mellan takstolarna och här finns plats för min rullvagn med hängmappar som är förvaring av alla mönstrade papper. I den grå rullvagnen, Råskog från IKEA, har jag alla PL-kort och i burkar på sidorna limprodukter och olika verktyg.

Det är fantastiskt härligt att äntligen ha en plats för alla prylar och någonstans att hålla till där jag får bre ut mig och ingen störs av det. Jag har försökt organisera prylarna men det finns fortfarande saker att fixa, men det får jag göra allt eftersom jag funderat ut hur jag vill ha det. Det kanske dyker upp fler bilder på hur jag organiserat och förvarar olika material.

Fler helgbilder hittar du här.

This Post Has 10 Comments

 1. Lisa

  Men vilket makalöst underbart rum du skapat!! Allt på sin plats! 🙂

 2. Mias Mix

  Åh vad bra det blev! Och så skönt att få ett eget rum. När jag startade firman gjorde vi också om ett av barnens gamla rum till mitt kontor. Så skönt att ha sitt eget!

 3. HelenaN

  WOW så bra det blev! Som du längtat efter ett eget krypin o nu har du äntligen fått det 🙂
  Kram!

 4. Vilket fint och funktionellt rum det blev, verkligen genomtänkt! Skönt att ha en egen domän där saker och ting finns på sina platser och där man kan stöka till det när något projekt är på gång!
  Ha en bra dag!

 5. Monica o Jacob

  Men vad mysigt det ser ut ett sådant vill jag ha;-)
  Dom ljusa färgerna passar mej perfekt gillar vitt svart och grått.
  Här får du många mysiga timmar.
  Ha en bra vecka:-)

 6. Eva Trillian

  Vilket härligt,ljust rum! Inbjuder verkligen till kreativitet!

 7. kiki freese

  Underbart inspirerande miljö, här ges verkligen utrymme till skapande. Vilken ordning, är imponerad.
  Tack för titten
  /Kiki

 8. Anni

  OJ vilket fint rum du fått! Och vilken ordning du har – jag kan ana att du tillbringar mycket tid här inne. Så fint!

 9. Annette

  Så fint! Själv har jag blivit tvungen att göra tvärtom; att avstå mitt scraprum till ena dottern och istället försöka ha något slags system på scrapsakerna i väskor och lådor.

Leave a Reply