Middag på Visarberget

Du visar för närvarande Middag på Visarberget

Förra fredag var andra dagen som vi hade lite värme i luften. Sedan dess har det blivit ännu varmare men då var vi så glada att solen lyste och värmde.

På fredag var vi alla lediga, efter att det varit Kristi himmelsfärdag dagen innan, och yngste sonen hade en idé att han skulle gå längs en gammal stig till Huggsjöstugan på eftermiddagen. Första delen av hans vandring över Visarberget blev inga problem men när han kom ner på baksidan av berget hittade han inte var den gamla stigen började. Tyvärr används den inte längre eftersom de dragit nya stråk för skotrar och de används även som stigar. Han ringde ett par gånger och frågade om jag visste var stigen fanns men den sträckan har jag aldrig gått.

Det slutade med att han vände tillbaka hemåt och stannade vid vindskyddet på Visarberget och tände en eld där. Han ringde och frågade om vi ville komma dit och grilla med honom och det tackade vi inte nej till. Jag plockade ihop lite av vad som fanns hemma, tre chorizokorvar, mjukt tunnbröd fanns i frysen, en burk Bullens pilsnerkorv, majs och lite tillbehör. Sen kämpade vi oss så snabbt vi orkade uppför berget. Sonen hade själv med svamp och lök som han stekte över elden. Färskpotatis bakade han i ett foliepaket med olja och vitlök.

En spontan grillning var inte dumt.

Middag utomhus är härligt och i vindskyddet funkade det bra att duka upp när allt var grillat och klart.

Hundarna var såklart med men de var trötta efter en dag med en massa utomhusaktiviteter. De la sig i ljungen, tätt tillsammans, och somnade till mellan varven.

Utsikt inne från vindskyddet mot Billaberget, där jag var på en vandring dagen innan.

När solen började gå ner gick vi hemåt och då var det skönt att det var nerförsbacke.

Lämna ett svar