Konst i Mixed Media

Du visar för närvarande Konst i Mixed Media

Denna vecka är temas hos Gems Weekly Photochallenge Konst. Konst är ett väldigt vitt begrepp och jag fick tänka till över vad jag skulle visa till det. Till slut kom jag på att jag kunde visa en canvas jag gjorde under HighCoastScraps stora pysselträff i oktober. Tavlan är gjord i en stil som kallas mixed media.

Under pysselträffen var jag med på en workshop som Katja ”Mezzanotte” Joulak höll i. Där fick alla som deltog göra varsin tavla där Katja lotsade oss igenom alla steg. Trots att vi alla hade ungefär samma material att jobba med så blev alla tavlorna väldigt olika.

Mixed media

Mixed media innebär att man gör konstverk där man använder olika material i kombination med t.ex. olja, akrylfärg, collage och pastell. Vi använde en massa olika prylar som vi limmade fast på en svart canvas. Sen målade vi över allt med svart gesso innan vi la till lite färg och annat innan konstverket var klart.

Mixed media är inte nytt för mig men det var ett tag sedan jag gjorde en canvas. Sist gjorde jag en låda där man kunde lämna kort och liknande på min systers bröllop i juni. Jag gillar verkligen detta sätt att skapa konstverk. Att slänga ihop udda föremål, kladda med färg och en massa andra medier och få fram något läckert passar mig perfekt.

Art in mixed media by HelensColorLife

Det var så roligt att delta i workshopen med Katja. Jag fick en massa inspiration och lite nytt lärde jag mig. Nu är jag peppad att göra nya konstverk i denna konststil.

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Så snyggt det blev! Måste vara roligt att prova på något nytt! Kanske du visar något nytt alster senare!

 2. Jutta

  A successful example of ”art”

 3. By blixtra

  Så läckert!!
  Det vill jag testa så tack för tipset. 🙂

 4. skogstrollet

  Så häftigt och så kreativt! Snyggt! – förstår att det är roligt..

 5. Anne-Mari

  Wow, så kreativ og flink du er.
  Du kan vere stolt av kunstverket ditt !!

  Helsing Anne-Mari

 6. Ditte

  Jätteroligt få ta del av detta! och tack för att du så fint förklarade. Jag hade inte hört begreppet ”mixed media” tidigare men nu har jag en liten aning . Roligt och inspirerande med denna workshop förstår jag att det var.
  Så fint ditt eget konstverk blev! Kan tänka mig att du nu har massor av inspiration för nya alster.

 7. Gärdsmygen

  Vad vackert det blev. Klickade in och tittade på bröllopslådan som jag blev mycket förtjust i! Så vacker!!

 8. Musikanta

  Så fint resultat och verkligen konst! Du är duktig.
  Kram

 9. Karin

  Mycket fint! Och att man kan ta tillvara och återbruka ligger i tiden!
  Kram!

 10. KajsaLisa

  Tycker den blev jättebra, mycket detaljer att studera och en fin mix, ansikte text och kugghjul.

 11. Stare Ström

  Roligt att det finns så många sätt att göra ett konstverk på.

Lämna ett svar