Julklappsinslagning i naturfärger

Du visar för närvarande Julklappsinslagning i naturfärger

Jag fortsätter slå in julklappar och nu har jag gjort julklappsinslagning i naturfärger som beige, brunt, grått och vitt. Dessa jordnära färger känns juligt nostalgiska i sin enkelhet.

Till den första har jag använt brunt omslagspapper och lindat remsor av vitt tyg runt paketet, tyget är rivet från ett gammalt lakan. Jag gjorde snabbt några garnbollar i grått garn, jag visar hur jag gör dem längre ner i inlägget, som jag knöt fast efter att ha lindade samma garn runt paketet några varv. Några vitmålade kottar och en julklappsetiketten avslutade det hela.

Etiketten är gjord i två lager och den understa, uddiga, sprayade jag slarvigt med grå sprayfärg för att få en prickig look, färgen är Slate Grey från Ranger Dylusions Collection Ink Spray. På den övre uddiga cirkeln stämplade jag några snöflingor, även de lite slarvigt med lite färg på stämpeln så att de blev grå istället för svarta.

Det andra paketet fick ett randigt omslagspapper i vitt och beige, ett brett band klippt från juteväv, snören, några kottar och en rund julklappsetikett.

På etiketten klistrade jag fast en liten bit juteväv och en God Jul-hälsning som är gjord med en stämpel jag har haft sedan länge.

Den sista julklappen rullade jag ihop och knöt ihop ändarna med brunt snöre. Som dekoration fick den en ”sigill” som jag gjorde av en runt klistermärke klistrad på en uddig svart cirkel. Runt paketet löper en flaggspel som också är ett klistermärke från samma ark som den runda.

Snabbgjord garnboll

Garnbollar går snabbt att göra med med hjälp av garn, sax och händerna.

Jag lindar garn grund fingrarna på ena handen som på bilen ovan.

När jag fått en någorlunda tjock bunt garn runt fingrarna trär jag en tråd mellan fingarna, som på bilden och knyter ihop bunten på mitten.

Sedan är det bara att klippa itu garnöglorna runt hela bunten.

Rufsa till garnet och du har en garnboll.

Lämna ett svar