• Inläggskategori:Jul
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Julgranshämtning

Du visar för närvarande Julgranshämtning

Jag är lyckligt lottad för att vi äger en bit skog. Skogen är dessutom i direkt anslutning till vårt hus. Av den anledningen vill jag helst ha en riktig gran att ta in till julgran och inte en plastgran. När jag är ute och vandrar under hösten brukar jag hålla utkik efter någon lämplig gran och försöka memorera var den står så jag kan hitta den i december. Det är en speciell händelse som gör att julen är ytterligare lite närmare. När barnen blev större så fick de följa med och hjälpa till att fälla och bära hem granen.

Under helgen som gick var jag ute och hämtade årets julgran. Äldste sonen följde mig för att hjälpa till att bära. Vi har ovanligt mycket snö i år så det blev en jobbig promenad. Dessutom lyckades vi inte ta oss över en bäck till den gran jag hade sett ut. Vi sågade ner en annan gran för solen började gå ner och en gran ville vi ha. När jag tittade på den senare på kvällen i ficklampans sken blev jag väldigt besviken. Den såg hemsk ut!

Så snart det ljusnade på söndag morgon tog sågen och travade ut med sällskap av lilla hundfröken. Vi gick en omväg till platsen där den gran jag sett ut stod. Jag sågade ner den själv och släpade hem granen. Under dagen tog jag in och pyntade den. Den är jättefin så nu känner jag mig nöjd!

Julgranshämtning 2010 av Helen Thalen

Dessa bilder är från julen 2010 då bägge pojkarna var med och bar hem julgranen.

Lämna ett svar