Julgodis

Du visar för närvarande Julgodis

Jag har ägnat en del av denna helgen åt bland det bästa jag vet med julen, nämligen hemlagat julgodis. Varje år gör jag flera sorters godis och i år har jag gjort fler varianter än någonsin.

Julgodis tillverkning

Det beror på att jag förra året äntligen köpte en termometer som man använder vid godistillverkning och den har verkligen revolutionerat min godiskokning. Mitt favoritgodis på julbordet är fudge men jag har alltid tyckt att det var krångligt att få till en bra fudge men med termometern har jag nu lyckats göra perfekta fudge flera gånger.

Jordgubbsfudge

Jag provade bl.a. att göra Jordgubbsfudge efter ett recept jag hittade på Jennys Matblogg, de blev väldigt goda så de ska jag nog göra fler gånger.

brända mandlar

Förutom tre olika sorters fudge och knäck gjorde jag Brända mandlar, dessa har jag gjort i flera år nu efter ett recept från Leila Lindholm. Jag gillar också den gamla glasburken med teaklock som jag förvarar dem i.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Så härligt att ha ett lager med julgodis! Med rätt redskap i köket klarar man det mesta!
  Ha en skön kväll!

 2. Beppan

  Så läckert det ser ut! Härligt med hemlagat godis.
  En termometer är ett av kökets bästa redskap!

 3. kiki Freese

  Lyckliga alla som blir bjudna på detta godis!
  Sååå vackra bilder dessutom
  /Kiki

 4. Mias Mix

  Supersnygga bilder och det låter både gott och mysigt! Gjorde mycket godis förr men nu är det ingen som äter längre.

 5. Anne-Mari

  Ååå, no fekk eg lyst på godis ..
  Dette er eg ikkje flink til, men dine
  ser kjempegode ut.
  Flott glasskrukke med teaklokk !!

  Ha ei fin ny adventsveke.

  1. admin

   Jag köpte min termometer på Clas Ohlssons ifjol men jag såg inte att de hade några när jag var förbi på den avdelningen nyligen. De kanske var tillfälligt slut.
   Tusen tack för receptet på godisarna, jag tror jag måste prova dem. Jag har allt hemma förutom hasselnötswafers, ska köra förbi Lidl på väg hem och se om det finns där.

 6. Anemonen

  Wow så mycket gott du har gjort. Själv har jag slutat med detta, men jag har gjort mycket i mina dagar och det jag saknar mest är receptet på mina lakritskolor som var förödande goda. Men lakritsstänger är ändå svåra att få tag i.

Lämna ett svar