Isgrotta på hundpromenad

Du visar för närvarande Isgrotta på hundpromenad

Det har varit en lite annorlunda helg eftersom min man var i Stockholm på MC-mässan. Efter att ha skjutsat honom och hans kompis till tåget på fredag förmiddag tog jag hundarna och gick runt Bergsjön. Det var fantastiskt väder med en sol som värmde skönt. Promenaden gjorde jag lite besvärligare genom att ta några geochacher. Några som jag tog ligger inte alldeles vid stigen så vi fick plumsa i snö en hel del. Det blev en svettigt motionsrunda som resulterade i en trött matte och trötta, nöjda hundar.

På lördag var jag och hundarna på en mycket trevlig promenad med en kompis och hennes labrador Molly. Vi gick till Hamptjärn upp till Småtjärnarna och nästan till Vittsjön och tillbaka. Det var länge sedan vi träffades så vi hade en hel del att avhandla och hundarna hade fullt upp med att leka och busa.

Vi var också till en isgrotta som inte ligger långt från stigen. Jag har varit till grottan på sommaren men det var verkligen häftigt nu på vintern med all is som dekorerar ingången. Inne i grottan finns en geochach som var finurligt gömd så även denna dag loggade jag en cach.

På kvällen provade jag äntligen en julklapp jag fick. Det är en väldigt fiffig skål som man kan poppa popcorn med i mikron. Jag gillar popcorn men klarar inte av smaken på de vanliga micro popcornen. Jag har försökt poppa popcorn i kastrull men jag lyckas ofta bränna dem eller så poppar de dåligt.

Skålen var fantastisk! Det är bara att hälla i opoppade popcorn till en markering i skålen. Hälla på en tesked olja och lite salt, lägga på locket och mikra. Det blev goda popcorn som jag avnjöt tillsammans med äldste sonen medan vi såg på den gamla disneyfilmen Skattkammarplaneten.

Skålen går att diska i diskmaskin och eftersom den är gjord av gummi så trycker man ihop den när man inte använder den. Det gör att den inte tar stor plats heller. En klar favorit som jag kommer att använda en hel del. För den som undrar är skålen köpt hos Coolstuff.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Beppan

  Oj vilken grotta! Vilka isformationer!
  Spännande att utforska….!
  Härligt med solen – vintern när den är som bäst.

 2. Anni

  En så spännande isgrotta! Jag älskar grottor men har aldrig varit i en isvariant. Skulle besöka en rejäl sådan i Österrike i somras men bilens navigator körde iväg oss på helt fel vägar så vi hann inte dit.
  Popcornskålen har en väninna till mig också blivit helförtjust i. Jag fortsätter med kastrull, det går bra för mig (men det är klart, jag har inte provat på nya spisen …).

  1. Helen

   Vilket otur att ni missade grottan i Österrike. Det hade säkert varit riktigt häftigt!

 3. Eva Trillian

  Cool grotta! Gillar dina följeslagare som alltid verkar fundera på varför du står still och inte hänger med 🙂 de tittar lite uppmanande åt kamerahållet 🙂
  Smart skål 🙂 . jag är för lat för att använda kastrull … orkar inte diska brända popcorn ur den efteråt 😉 så det här kanske vore något!

 4. Cantica blogg

  Hej svejs!
  Härliga bilder Helen! Och vilken smart popcornskål du tipsar om här! En sån tror jag faktiskt att jag ska satsa på att införskaffa mig. Tycker nämligen att popcorn man poppar själv är godare än micropopcorn. 🙂
  Ha en fin vecka.
  / Charlotte

  1. Helen

   Tack Charlotte! Ha en bra vecka du med!

 5. cissi

  Fina vinterbilder! Och vad kul att passa på att ”geocatcha” på promenaderna. Jag har träffat på några som hållit på när jag själv turfat och blivit sugen på att prova, men än har det inte blivit av.
  Tycker som du att micropopcorn inte alls smakar som ”vanliga” och nu talas det ju dessutom att förpackningarna avsöndrar nått som inte är bra. Kanske skulle gå in på coolstuff och göra en beställning. 🙂
  Ha en bra vecka!

 6. Violen på Brandholmen

  Wow, vilken otroligt vacker isgrotta! Smart sätt att göra egna popcorn! Skulle tro att det blir mycket godare än färdiga p i butiken!

 7. Gärdsmygen

  Vilka istappar! En promenad jag nog hade uppskattat tror jag. Kul att få se dina bilder.

 8. KajsaLisa

  Isgrottan var jättehäftig, klart någon lagt en skatt där. Skålen blev jag lite sugen på.

 9. Åke

  Visserligen gillar jag mc, men jag tror inte en mässa slår dina härliga promenader 🙂 Så läcker grotta 🙂

 10. Anemonen

  Vilken vacker grotta med dessa stora issjok och vilken härlig tur och det finns inget som slår promenader i skog och mark tycker jag som älskar detta men det blir inte så ofta som jag egentligen vill och behöver. Jag brukar hitta mig en plats och slå mig ner och sitta och grunna på allt möjligt och bara lyssna till alla ljud från skogen. MC mässa i all ära men skogspromenader är bäst tycker ju jag då. Finfina bilder som alltid hos dig.

Lämna ett svar