Idag får ni se mitt dressingroom

Du visar för närvarande Idag får ni se mitt dressingroom

Hos Gems Weekly Photochallenge är veckans tema Får men hos mig får ni inte se några får i form av djuret får. Istället får ni se bilder från mitt dressingroom. Det var tidigare äldste sonens rum men under förra året renoverade jag det och inredde till dressingroom eller walk-in-closet.

Rummet är rätt litet och har snedtak. Längs den enda väggen med full höjd har jag satt upp hyllor, klädstänger, skoförvaring och lådor från ett av IKEA’s system. Det passade bra för man monterar de bärande stolparna i golvet och taket. Det var perfekt för att i väggen går det vattenledningar till badrummet på andra sidan och de ville jag inte råka göra hål i.

På vänster sida om dörren finns det inbyggda garderober sedan tidigare där jag nu har kläder som inte är i säsong, större väskor, min symaskin och lite annat.

Under snedtaket har jag ställt ett litet skrivbord där jag sitter när jag bloggar, jobbar med den kurs i Photoshop som jag går och annat surfande på nätet.

Det blå skåpet är ett gammalt skåp från något företag som använt det till förvaring av mindre prylar. Det var från början många hyllar tätt tillsammans men jag använder bara hälften av hyllorna. Skåpet har jag målat med Fusion Mineral Paint, den blågröna nyansen har jag blandat till själv av ett par av deras färger.

Bredvid dörren hänger jag långa halsband på en hållare för toalettpapper. Det är en fin hållare och fungerar utmärkt även till detta ändamål.

Jag är väldigt nöjd med resultatet för jag hade inte så mycket förvaring för mina kläder innan. Nu har jag plats för alla mina kläder och assessorer på ett ställe. 

När jag kollade på bilderna så såg jag att det finns faktiskt en del av ett får i mitt dressingroom – fårskinn! Vi har några fårskinn i olika färger och en av de vitare har jag lagt över pallen. Det är inte ett av de finare skinnen men här duger det bra och är skönt att sitta på när jag sätter på mig strumporna.

Detta inlägg har 12 kommentarer

  1. Helen

   Tack! Jag gillar ordning och reda så det är kanske därför jag trivs så bra här?

 1. Tomtan

  WOW. Häftigt att se för den som är hopplöst trångbodd. Fast jag vill nog inte ha et dressingroom utan ett hobbyrum med garn, täljhäst, symaskinen och mycket mer

  1. Helen

   Det är lyxigt att ha hus och bara bo två personer i det och det första jag gjorde när yngst sonen flyttade ut först var att göra om det till pysselrum som du kan se här: http://helenthalen.se/mitt-nya-pysselrum/ ?

 2. BP

  WOW! Så otroligt snyggt. En perfekt kombination av design och funktion som faktiskt fungerar! I ditt nästa liv kan du bli inredningsarkitekt. I ditt nuvarande liv blir du kanske upptäckt av en flashig tidning som specialiserar sig på inredning. Du har gjort ett fantastiskt jobb där. Love it!

  1. Helen

   Tack BP! Jag tycker det är roligt med inredning men det är en svår bransch att slå sig in på så det får fortsätta vara en hobby ?

 3. Violen

  Så lyxigt! Välorganiserat och överblickbart och inte minst väldigt snyggt! Ett sådant utrymme skulle man!
  Ha det gott! Här blommar både hägg och syren och det är en ljuvlig dag!

  1. Helen

   Idag har värmen tagit lite fart och löven börjar slå ut så snart blommar nog häggen hos oss med, får jag hoppas ?

  1. Helen

   Tack!

 4. Ditte

  Så bra det blev! Praktiskt, överskådligt, genomtänkt och väldigt snyggt. Gillad e både lösningarna och färgerna. Och ett får kom ju med på ett hörn. Nåja, på en pall.
  Verkligen på alla sätt en kreativ lösning på veckans temaord.

 5. KajsaLisa

  Jättesnyggt och vilken ordning, själv har jag en överbelamrad klädkammare. Man kanske borde lägga ned mer jobb på det här. Fårskinnspallen såg skön ut.

Lämna ett svar