Höstens första is

Du visar för närvarande Höstens första is

Hos Gems Weekly Photochallenge är årets sista tema Is och jag har hitat några bilder från arkivet till mitt bidrag. De är inte allt för gamla utan från november men ute är det just nu svårt att hitta någon is värd att fotografera. Nu har vi istället snö men vatten i bäckar och pölar är flytande och inte ett dugg likt is.

Den här dagen var den första med is i skogen för det hade varit riktigt kallt ett par dagar. Vi brukar ofta passera en bäck och där samlas vattnet i en liten damm som hundarna gärna dricker ur eller plaska runt i. Nu var vattnet fruset och det skulle så klart undersökas med följd att det blev tassavtryck i det tunna snötäcket som täckte isen.

Isen provsmakas av Nova.

På sina ställen där det runnit vatten hade isen skapat vackra mönster. Den första bilden är från ett ställe där det runnit mer vatten som frusit i en bubblig form som påminner om en modern designlampa jag sett i ett skyltfönster i stan.

Vi har en liten myr som vi till vardags kallar ”lillmyra” som också skulle kollas nu när den var frusen.

Med dessa bilder vill jag önska alla en riktigt God Jul och så hoppas jag att vi ses snart igen.

Detta inlägg har 19 kommentarer

 1. Ditte

  Så vackra bilder från din trakt! En väldigt fin sådan! Och extra roligt att se Nova med på bild. Här i Stockholmstrakten är det mest grått och blött. En väldigt stämningsfull och vacker tolkning av veckans tema. Hoppas och håller tummarna att temat lever vidare nästa år-
  Önskar dig också en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.

 2. BP

  Den första bilden påminner om elefanthud (inte sjukdomen alltså, utan hud från djuret). Hade aldrig gissat på is om du inte hade skrivit det. Bilden med Novas tassar är ju så fin, och jag är glad att hennes tunga inte fastnade på isen. Näst sista bilden ser ut som ett stort konstverk gjort i glas.
  Fantastiskt fina bilder och ett toppen bidrag till temat.
  Önskar dig också en riktigt God Jul och hoppas att Sanna vill fortsätta med temat som ju är så himla roligt.

 3. Stare Ström

  Visst är det vackert med lite is!
  Ha en fin helg du också!

 4. Klara Ovidia

  Härliga isbilder! Bubbelis på första bilden. Favoriten blir bild 2, tass-is. Nova måste smaka 🙂
  God jul och gott nytt år, hoppas vi ses under 2020.

 5. Mia Halvarsson

  Tänk hundar är som barn när det gäller is, love it!!! Naturen är en fantastisk konstnär och det visar du verkligen

 6. Paula

  Jamen precis, du gör som jag, letar febrilt efter is, i arkivet! Nu ikväll har det blivit minusgrader och vägarna har frusit på, men ovanpå ligger grus och knappast något att fota! Nova slickar alltså på isen, Blinka hon lägger huvudet på sidan och biter tag i isen med tänderna o jag lovar att det ilar i mina tänder då jag hör hur det krasar i munnen på henne! God Jul till dig, o självklart tassar jag snart in här igen! Julekram

  1. Helen

   Nova äter gärna is också bara hon får loss en bit. Det känns lite kallt men hon gillar det ?

 7. Klimakteriehäxan

  Hamnade i samma läge – isen fanns, men är borta nu! Det är väl inte fel att nyttja sitt lilla arkiv? Lite likartade foton har vi.

  1. Helen

   Ja, det är tur vi har arkivet för ibland blir det omöjligt att få till ett inlägg ?

 8. "LillaSyster"

  Vackra isbilder bäst av dem alla är den med tassavtryck – urläckert!
  God Jul & Gott Nytt År till dig!

 9. Violen

  Så fina bilder du har i ditt arkiv! Bra att ha en del reservbilder att ta till när naturen inte vill leverera is just när man vill ha lite. Här är det också isfritt så det blev en titt i arkivet hos mig också.
  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

 10. Paula

  Hej igen olyckssyster! Det är många som drabbas av detta hälelände, även här i min lilla by är vi några stycken. Jag tyckte inte boken jag lånade var särskilt bra och det är svårt att riktigt begripa övningarna och vad de är bra för. Men titta här https://www.youtube.com/watch?v=vrcPFzZ0mLo , mycket lättare när man ser precis hur man gör! Så om du inte gjort det kolla på youtube, finns flera videosnuttar under rubriken hälsporre!

  1. Helen

   Tack!! Jag ska kolla youtube! Sjukgymnasten tejpade min fot med kinesiologitejp vilket kändes väldigt bra men nu får jag inte till tejpningen själv men det finns säkert någon video på youtube hur man gör det med. Tack för tipset!!

 11. Birgitta Malmstedt

  Underbara isbilder. Ja, för hundarna är det ofta spännande med snö och is. God jul!
  Hälsningar
  Birgitta

 12. byblixtra

  Fina närbilder på isen och kul med Nova som kollar om det går att få sig en slurk trots isen. 🙂

 13. Anne-Mari Kaldhol

  Så fine bilder.
  vinteren er nok over oss.
  God jul !
  Helsing Anne-Mari

 14. Vilt og vakkert

  Heisann, det er vakkert med barfrost. Ikke mye av den i høst. Nå lengter vi etter litt hvit vinter…. og snø som hundene kan leke i!
  Ønsker deg alt godt i det nye året ;:OD)

 15. Ama de casa

  Vilka häftiga bilder till årets sista temaord! (Oj, oj, oj… Vad ska jag skylta med på söndag? Hoppas verkligen att Sanna fortsätter med den roliga utmaningen nästa år!).

  Bilderna på Nova som smakar på isen fick mig att bli nostalgisk. Minns hur jag som barn provslickade en massa grejer. Oftast gick det bra, men jag satt ibland fast i snöskyfflar, lyktstolpar och trappräcken… Det gjorde ONT att komma loss! Men slutade jag testa? Nejdå… 😀

  Ha ett fint upplopp på året och ett Gott Nytt! 🙂

 16. Musikanta

  Jättevackra isbilder!
  Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År

Lämna ett svar