Höglekardalen

Du visar för närvarande Höglekardalen

Vi har hela familjen tillbringat helgen i en fjällort som heter Höglekardalen och är en del av Bydalsfjällen. Av min arbetsgivare fick alla anställda tre nätter i en stuga eller lägenhet i julklapp och denna helg var det bl.a. vår tur att åka dit. Det var sista helgen som skidbackarna höll öppet och backarna var fortfarande helt OK.

På fredag hyrde maken och sönerna varsin skoter och blev hänvisade till en del av fjället där det fortfarande gick att köra skoter utan problem.

skotergrabbar Höglekardalen

Bilderna från skoterturen har maken tagit så jag kan inte ta åt mig äran för dem.

skoter i Höglekardalen

Jag kan tänka mig att renarna gillar att snön försvinner så att de får lättare att hitta mat.

Renar

Under tiden de var ute och åkte skoter gick jag och Sally längst skoterleden en bit upp på fjället och fick när vi väl pallrat oss upp för berget kunde vi njuta av den fina utsikten.

Sally i Höglekardalen av Helen

På lördag åt vi en god lunch på Fjällhalsen i Bydalen innan grabbarna och maken åkte skidor i Bydalens backar.

Jag har haft en härligt vilsam helg, bara umgåtts med familjen och varit ute och promenerat med vovven. På kvällarna spelade vi sällskapsspelet Sequence där barnen – med ren tur – gav föräldrarna stryk.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Anemonen

  Så mycket snö än men det är ett avlångt land vi bor i. Jag blir riktigt avis när jag ser scotrarna för det hade jag velat köra. Oj oj så häftigt. Härliga vinterbilder bjuder du oss på även om jag gillar våren numera. Sally är lika bedårande som vanligt. En extra kram till henne såklart för hon ställer upp så troget på alla bilder och poserar så vackert.

 2. asahele

  Så söt vovve! Renarna hade jag gärna träffat men snön avundas jag dig inte!

 3. Violen på Brandholmen

  Vilken härlig julklapp, avkoppling för hela familjen! Det är lite svårt att förstå att ni fortfarande har snö och vinterväder men det ser skönt ut!

 4. Mias Mix

  Både låter och ser ut som en fantastiskt härlig helg!

 5. kiki freese

  Vilken bra julklapp din arbetsgivare måtte vara givmild.
  Ser ut att varit en väldigt lyckad helg.
  /Kiki

 6. Anni

  Det känns så konstigt att se ditt vinterlandskap när jag har så mycket vår här – och det var än mer vår i London, såklart! Lika konstigt är det väl för dig att inse att vi har vår.
  Oavsett så tycker jag att det var en väldigt bra julklapp ni fick, så bra att hela gänget kunde få vila ut och umgås tillsammans!

 7. Annette

  Vilken perfekt julklapp! Det ser väldigt mysigt ut att åka skoter över fjällen, själv har jag bara åkt med bakom, här nere i Roslagen. Ganska kul det också, men det är alltid spännande att uppleva annorlunda natur än den man är van vid. Läste i en kommentar att Sally har problem med magen, måste läsa ikapp och se vad som hänt. Blev inte hon parad nyss..?

 8. Anneli - A'la Foto

  Vilka härliga bilder! Och miljö! Och vacker vovve! Låter som en fantastisk helg! 🙂

 9. KajsaLisa

  Full fart i dina bilder, det gäller att passa på för snart är snön slut 🙂

 10. Marit Johansson

  Så vackert det ändå är med snö och vidder, jättefina bilder. Googlade och såg att det ligger rätt långt söderut från norrbotten sett men det ser ut ungefär som här 🙂 så jag känner mig hemma i dina foton. Bra julklapp av arbetsgivaren!

Lämna ett svar