Geocaching längs Fäbodleden

Du visar för närvarande Geocaching längs Fäbodleden

Jag hade lite planer för gårdagen men de gick upp i rök och istället drog jag iväg på en spontan geocachingrunda. Geocaching är roligt men jag har inte varit så aktiv denna sommar. En snabb koll på geocachingkartan och jag bestämde mig för att åka igenom Moliden och försöka hitta några nya cachar där. Målet var sedan Fäbodleden i närheten av Mellansel. Jag och syrran har vandrat den längsta biten, på södra sidan av riksväg 348, och hittat alla geocachar där. Den andra delen, mellan 348:an och Mellansel har jag inte varit till så det var dagens mål.

Vandringen började bra, det blåste mycket men var uppehåll. Jag passerade en liten myr där orkidén Jungfru Maries nycklar fortfarande blommade. Artnamnet är numera Fläcknycklar och Jungfru Maries nycklar räknas som en underart.

Denna Fläcknyckel får bli mitt bidrag till:

Flowers on Fridays #52

Flower of the Day Challenge (FOTD)

Det är ingen lång vandring och snart var jag i Mellansel och gick längs vägen en bit. En geocach var gömd i en vägskylt och satt högt upp men jag hade med mig en teleskoppinne och kunde med den få ner burken, logga remsan och få tillbaka burken på samma ställe. Det kändes skönt! Jag hade med min GPS för jag vet att gps’en i mobilen inte alltid är så tillförlitlig när man är ute i skog och mark. 

Tillbaka på stigen genom skogen så började det att regna. Inne i skogen gick var det lite vindskyddat och vackert ned omväxlande skog. Ibland blandskog och ibland granskog med ett vackert grönt golv av något fjunigt som ser ut som gräs  men jag vet inte vad det heter.

Stigen var bred och fin och jag hittade alla geocacher som finns efter denna sträcka.

Så här kan det se ut när man hittar en geocachingburk. Nästan alla ser likadana ut eftersom det är samma person som lagt ut dem efter denna led. De är inte särskilt små men ändå kan det vara svårt att få ögonen på den man letar efter.

När jag kom tillbaka till bilen var jag blöt och GPS hade slut på batteri så jag åkte direkt hem. Det var skönt att komma hem och sätta på torra kläder men jag var glad till sinnet för jag gillar sån’t här.

This post is also available in english >>

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Anki

    Vackra bilder … både på orkidén och på den övriga naturen under din promenad.

  2. Paula

    Jag har aldrig letat geocaching, men det beror mest på att jag inte är bilburen och kan ta mig till olika ställen. Det låter som en rolig hobby o jag känner många som håller på.
    Ha en skön helg

Lämna ett svar