Gammalt skräp av metall

Du visar för närvarande Gammalt skräp av metall

Ibland när jag är ute och promenerar i skogen ser jag platser där det ligger gammalt skräp av metall. Förutom metall är det andra föremål som inte bryts ner i naturen som slängts rätt ut i skogen.  Det är tur att vi numera har en fungernade sophantering och bra återvinningsstationer. Jag har lite svårt att förstå hur man förr kunde använda naturen som soptipp. I och för sig så slänger fortfarande en del skräp från bilen när de är ute och kör, så helt smarta har inte alla blivit än.

Just precis det här stället ligger inte så långt hemifrån och sist jag gick förbi hade jag kameran med mig. Jag är glad att jag kommit ur min svacka i fotograferandet och tycker att det roligt att fota igen. En del beror nog på att jag gillar hösten och då kommer suget tillbaka.

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är metall så detta får bli mitt bidrag denna vecka.

Gammalt skräp av metall av Helen Thalen

Vad man egentligen ska göra med sådana här platser vet jag inte. Att komma hit med en traktor och fylla över allt med jord går inte. Då måste man först hugga ner en massa träd. Det är samma sak om man ska få hit en maskin och gräva bort allt. Jag försökte ta ett steg in bland skräpet för att ta bort några av de översta föremålen. Då krasar det under skorna och marken sviktar så jag vågade inte. Det är förmodligen mycket föremål under mossan och jag är rädd att braka igenom och göra illa mig.

Gamla bruksföremål av metall av Helen Thalen

När jag tänker på alla djur som kan ha skadat sig på dessa föremål så ryser jag. De rostiga föremålen i sig själva är dock vackra att se på och det är ju inte deras fel att de hamnat här.

Gammal konservburk av metall av Helen Thalen

Bland allt skräp av metall såg jag bl.a. konservburkar och glasflaskor. Två trasiga glasflaskor tog jag med hem för att lämna på glasåtervinningen.

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Musikanta

  Det är verkligen sorgligt när man tänker på alla djur som kanske skadas av dessa föremål som bara slängs i naturen. Fint att du tog med dig något av skräpet hem!
  Ingrid

 2. Klimakteriehäxan

  Det finns verkligen alldeles för mycket skräp, metall, plast etc, i naturen. Skadligt på så många vis. Önskar att det ginge att storstäda varenda skogsbacke!

 3. Violen på Brandholmen

  Tur att fotolusten kom tillbaka så att du kunde föreviga en del av det som hamnat i naturen! Fina bilder men sorgligt att så mycket skräp under en promenad!

 4. By blixtra

  Ja, det är ett stort problem med gammalt skräp i naturen. Det finns något som heter Plogging, som innebär att man joggar och plockar skräp samtidigt, som blir mer och mer poppis.

 5. By blixtra

  Glömde ju skriva att det var fina foton!

 6. Anneli - A'la Foto

  Vad skönt att du är på andra sidan av dippen när det gäller fotografering! Hösten ger en en verklig kick! Det är så vackert ute nu och så härligt! Ja, du, tänk vad skadade djur har blivit med all säkerhet på all skit som finns på såna här ställen! Jag har faktiskt också gjort mig illa på exakt sånt här när jag var liten då jag skar upp mitt ben så illa att jag fick åka in och sy ihop det!

 7. Eva Hellström

  Du får skräpet att bli till små konstverk med dina vackra foton!

 8. Ditte

  Väldigt vackra bilder på ”skräpet” men så trist att naturen ska vara en soptipp. Och som du skriver så är det ju frågan vad kommunen gör åt det hela.

  Ingen enkel lösning lär finnas. Men å andra sidan borde man i dessa miljötänkartider kunna lösa det.

  Roligt att du tycker det är roligt med fotandet igen!

 9. Anne-Mari

  Flotte bilde av gamle gjenstander som har gjort si gjerning for ei tid tilbake.
  ein kan undre seg over kva dei har opplevd i si tid som bruksgjenstander.
  Flott tolka.

 10. Anki

  Fina bilder till temat, men … såå ledsamt att det ligger så mycket skräp i naturen!

 11. Sia

  Åh, så fin bilder! Tänk att något som de flesta ändå tycker är så fel att göra som att kasta skräp i naturen, kan bli så vackert på bild. Så dubbelt. Och så mycket livet. Dubbelheten är livets ironi, tycker jag. Tack för verkligt fina bilder!

 12. Karin

  Fy usch, sådant vill man inte hitta i naturen! Som tema passade det bra!
  Kramar Karin

 13. Tove Olberg

  Synd att säga egentligen men det fula (handlingen att bara bära ut det i naturen) är otroligt vackert!
  Jag blir nyfiken på de som använt dessa bruksföremål och hur tanken gick då det bara slängdes så där – var det kanske så en gjorde??
  Härligt inlägg på tema 🙂

 14. Tomtan

  Det är synd för alla djur att det ligger sådär ute i det vilda. Men jag måste erkänna att det är väldigt vackert…..

 15. skogstrollet

  Fina foton på skräpiga saker.
  Vi hade samma skräphög helt nära oss men det är nu borta. Tack vare en duktig sommarjobberska som tog tag i skräpet. Samt med lite hjälp av kommunen och hennes pappa.
  Mitt råd är: att det finns hjälp att tillgå bara man kontaktar rätt personer. För i vår kommun, tillåts det inte att bara ligga där till fara för både människor och djur.

 16. KajsaLisa

  Visst kan man kalla det skräp, men på något sätt är det vackert i naturen också 🙂

 17. Sara Pepparkaka

  Synd att det ska finnas sådana platser i naturen, men det blev bra bilder!

Lämna ett svar