Fem en fredag v. 45: Mörker

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 45: Mörker

Idag är det fredag och jag ska försöka svara på Elisas frågor denna vecka. Det är inte alltid jag orkar men det är roligt när det väl blir av. Bilden är från igår och min och Novas lunchpromenad, då var det lite ljusare än vanligt för det låg lite snö på marken men den har redan smält bort.

Detta är veckans frågor:

 1. Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?
 2. Vad innebär mörkret för dig?
 3. Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?
 4. När famlade du senast i mörker?
 5. Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?

Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?
Jag gillar det inte, det spelar ingen roll vilket håll vi vrider den åt men jag skulle vilja ha samma tid året runt.

Vad innebär mörkret för dig?
Mörkret känns som en varm filt som bäddar in mig i trygghet och det innebär även tända ljus, lugn och pannlampa.

Det sämsta med mörkret är att köra bil när det är mörkt, jag har så dåligt mörkerseende. Jag är livrädd att jag ska råka köra över någon människa som inte är rädd om sitt liv och går omkring utan reflexer.

Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?
Den har varit rätt ljus förutom när det gäller arbetssituationen.

När famlade du senast i mörker?
Det gör jag nästan dagligen med de svåra case jag har på jobbet. Kunder som har, eller som vi håller på att sätta upp, webbshopar till. De kommer med så konstiga önskemål som jag inte vet hur jag ska lösa eftersom det inte är några standardfunktioner. Mycket kräver programmering på en nivå jag inte klarar av eller inköp av plugin som det givetvis inte räknats med i offerten. Jag saknar min bästa kollega, som sorgligt nog har slutat hos oss, hon är så duktig på sån’t här.

Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?
Nova hade lite besvär med magen under sommaren och hösten, ibland var hon hård i magen och ibland lös. Det hände ett par gångar att hon väckte mig när det var kris i magen och behövt gå ut mitt i natten, som tur är så var det ett tag sedan. Nu har jag hittat ett foder som funkar bra för hennes mage och jag slipper ut under natten.

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. A ROOM OF MY OWN

  vilket spännande arbete du verkar ha! många ogillar att köra i mörker. hoppas att Novas mage stabiliserat sig

 2. Hannele

  Lugnt och kravlöst under november, dumt att gå ut utan reflexer.

 3. Janerik Sundh

  Vi är helt överens om bilkörning i mörker. Jag gillade mörkerkörning förr men mitt mörkerseende har försämrats drastiskt. Kompetens som försvinner på jobbet måste förstås ersättas.
  Ha en skön helg!

 4. BP

  Håller helt med dig om sommar-/vintertid. Så onödigt med det daltandet.
  Precis som du ogillar jag att köra bil när det är mörkt. Å här i storstan är det långt ifrån alla som har reflexer på sig. Det är ju inte trendigt…
  Inte roligt med problemen på ditt jobb. Sedan kan jag tycka att den kompetensen som du saknar borde ändå finnas hos din arbetsgivare. Jag menar din duktiga kollega borde ju ha ersatts med någon med samma kompetens tycker jag.

 5. Paula

  Skönt att Nova är bra i magen igen, det är ett elände när det trilskas för man känner sig så hjälplös. Och så tråkigt att din kollega slutat, förstår att det blir knepigt att lösa alla situationer, hoppas du har en bra chef som förstår problemen.
  Trevlig helg

 6. Anna i Portugal

  Intressant att du tycker mörkret är en varm filt. För mig är det ganska obehagligt. Om jag är inne kan jag tycka det är mysigt, men jag vill inte vara ute i mörkret. Där är jag otrygg. Vi jobbar i samma bransch då, fast jag jobbar inte med e-butiker.

Lämna ett svar