Fem en fredag v 45: Drömmar

Du visar för närvarande Fem en fredag v 45: Drömmar

Nu var det förskräckligt länge sedan jag bloggade men idag ska jag svara på Elisas fredagsfrågor som handlar om drömmar denna vecka.

Det här är frågorna man ska besvara:

 1. Vad har du för återkommande dröm/drömmar?
 2. Vilken är din största dröm?
 3. Vilken är din största dröm som har gått i uppfyllelse?
 4. Har du någon gång drömt något som slagit in?
 5. Vad är din största mardröm?

1, Vad har du får återkommande dröm/drömmar?
Jag minns ofta vad jag drömt på natten och jag känner igen en del i dem, det jag känner igen är mest platser och människor som förekommit tidigare i mitt liv. Det kan handla om gamla arbetsplatser, platser som jag bott på eller människor jag inte träffat på 10-20 år. Fast allra mest drömmer jag om sån’t som ligger närmare i tid, som jag varit med om eller ska vara med om.

2, Vilken är din största dröm?
Att få ha en sommarstuga eller ännu hellre en permanent bostad vid havet. Det kommer aldrig att hända för det är alldeles för dyrt och jag skulle inte få med min man på det.

3. Vilken är din största dröm som har gått i uppfyllelse?
Att jag nu har hundar i mitt liv!! Redan som barn ville jag ha hund men det ville inte mina föräldrar. När jag träffade min blivande man så kollade jag vad han tyckte om hundar och han ville absolut ha hund när tiden var den rätta. När vi väl kände att det fanns tid för en hund så tog det ett tag innan vi hittade rasen som vi bägge kände skulle fungera och det blev rasen Vit herdehund.

Just nu har vi fina, snälla, väna lilla Nova. För fyra och ett halvt år sedan var jag med när hon föddes hemma hos oss av vår allra första hund, Sally.

Sen har vi Guzzi, 1 1/2 år gammal, som maken och sönerna hämtade hos uppfödaren i Bosnien förra sommaren. En busig, gosig och väldigt speciell kille.

4. Har du någon gång drömt något som sen slagit in?
Nej det har jag inte. Om jag har något planerat som är lite spännande så drömmer jag ofta om det i förväg med det är alltid konstiga, förvirrade drömmar där det händer underliga saker.

5. Vad är din största mardröm?
En gång drömde jag att vår första hund Sally blev allvarligt skadad, någonstans långt från all ära och redlighet. För att befria henne från otrolig smärta och lidande, som inte kunde åtgärdas med vård, så skulle jag bli tvungen att sätta en kniv i henne och döda henne med mina egna händer. Innan jag gjorde det så vaknade jag i fullständig panik och med maxpuls. Att något skulle hände med hundarna, eller ännu värre, med våra barn är min största mardröm.

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  vanliga drömmar minns man inte ofta, mardrömmar sällan, någon nång har maken väckt mig, men det var för länge sedan.

 2. Klimakteriehäxan

  Hyser största förståelse för din dröm att bo vid havet! Närhet till vatten är fantastiskt!

 3. A ROOM OF MY OWN

  jag minns ofta vad jag drömt. och det är i de flesta fall närmast mardrömmar. ibland vaknar jag och tror att jag fortfarande är kvar i drömmen. väldigt fin hund

  1. Helen

   Usch, det är hemskt med mardrömmar. Det händer mig då och då också men som tur var inte så ofta.

 4. Kina

  Mycket vackra hundar. De blir viktiga familjemedlemmar som man värnar om.
  Mardrömmar är dom jag minns bäst.

 5. Gerd

  Låter lite grand som min yngsta dotter. Bor på landet, har hund och andra djur, stormtrivs.
  Drömmar kan verkligen bli obehagliga. Skönt när man inser att det bara var en dröm!

 6. Marit

  Flotte hunder. Jeg har hatt tre shæferhunder tidligere, den første allerede da jeg var 14. Heldigvis var foreldrene mine veldig medgjørlige når det gjaldt husdyr. Vi har hatt det meste i oppveksten. Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke husker koselige drømmer istedenfor marerittene.

 7. BP

  Själv minns jag ytterst sällan vad jag drömt, ingen aning varför. Hundar spelar verkligen en stor roll i ditt liv, och det är ju nästan ett måste att även din man gillar hundar – om han vill ha sin fru kvar vill säga;-) Vilken resa din man och sönerna gjorde ifjol för att hämta hem Guzzi. Tack och lov att det var ifjol om man säger så… Å sista svaret är verkligen en mardröm – usch!

  1. Helen

   Vi fick väldigt god kontakt med uppfödaren i Bosnien och de har verkligen haft problem i år, att kunna leverera valpar till andra länder i Europa har varit svårt för dem.

 8. Paula

  Imponerande att du brukar minnas vad du drömt, jag verkar sova som en nedklubbad oxe och minns ingenting på morgonen. Roligt att läsa att din dröm om hund till sist gick i uppfyllelse. Jag hade aldrig önskat mig ett djur utan halkade in på djur när min dotter visade sig vara en stor djurvän. De flesta skulle säkert gärna bo vid havet men få har möjlighet ekonomiskt. Men ge inte upp drömmen, satsa på en lott då och då, plötsligt händer det!

  1. Helen

   Jag kanske får börja köpa någon lott ibland, vad vet man, kanske kan man ro en en storvinst

 9. Boklysten

  Att ha husdjur är verkligen något alldeles speciellt. Att bo vid havet är verkligen något att drömma om

Lämna ett svar