Fem en fredag v. 36: Röd tråd

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 36: Röd tråd

Nu har det gått en vecka igen och nu börjar det verkligen bli dags för mig att försöka bestämma hur jag ska rösta på söndag. Förra söndagen var jag och plockade lite lingon. Då tog jag bilden på Nova när hon lagt sig tillrätta för att vänta på att jag skulle bli klar. Hon hade då ätit sig mätt på blåbär och började bli lite trött.

Det här är veckans frågor hos Elisa:

 1. Vad har ditt tema varit för veckan?
 2. Vad avviker du sällan från?
 3. Vad har du alltid med dig?
 4. Vad kommer du ofta tillbaka till?
 5. Vad kan du lita på i alla väder?

Vad har ditt tema varit för veckan?
Stress och en lätt känsla av irritation och missnöje. Stressen beror på jobbet, att vi är översvämmade med jobb och har ett underskott av personal. Tyvärr påverkas mitt humör av stress, jag får svårt och sova och blir då lätt irriterad på sån’t som egentligen inte är något att irriteras över och känner ett allmänt svagt missnöjd med lite av varje.

Vad avviker du sällan från?
Promenaderna med Nova.

Vad har du alltid med dig?
Mobiltelefonen, känner mig naken utan den. Om jag råkar glömma den inbillar jag mig att något hemskt ska hända och att jag borde haft telefonen med mig.

Vad kommer du ofta tillbaka till?
Gymmet och styrketräning. Även om jag kan ha långa uppehåll så är det till gymmet jag går när jag tar mig i kragen och tränar.

Vad kan du lita på i alla väder?
Att det egentligen inte finns något som är beständigt, allt kan hända och allt kan vända. Det gäller att ta vara på dagen och varandra.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  sömnproblem av stress är inte bra, jag har mobilen med mig för att höra nåt trevligt, att barnbarnen föreslår nåt trevligt 🙂

  1. Helen

   Telefonen kan man ha till mycket och trevliga samtal är verklige inte dumt att få. Några barnbarn har jag inte än men att barnen ringer blir jag glad.😊

 2. A ROOM OF MY OWN

  så fin header! stress förstör mycket och sliter på kropp och själ. jag känner också för att ta mig i kragen och gå till gymet. saknar också styrketräningen. mobilen har vi verkligen gjort oss beroende av

  1. Helen

   Tack! Gymmet är bra både för kropp och själ så jag fortsätter gå dit även om det känns jobbigt ibland.😊

 3. BP

  Sista svaret – så sant, så sant!
  Trist med underbemanningen på jobbet. Vad tycker ledningen? Dags att rekrytera nya medarbetare kanske. Å när du känner dis stressad och irriterad är det kanske en idé att dra till gymmet och köra ett pass med styrketräning. För då blir du ju trött också och därmed sover bättre.
  Bilden med Nova är sååååå himla bra. Nästan så jag trodde att hon poserade för dig:-)

  1. Helen

   Vi söker mer personal till jobbet men det finns inte folk att få tag på med de kompetenser vi söker, dessutom har vi en sjukskriven som jag hoppas inte blir borta allt för länge. Ska försöka att inte ta med stressen hem om jag kan.

 4. Kina

  Du har en otroligt vacker hund!
  Stress kan verkligen göra att man bli ”personlighetsförändrad”. Det tär på en! Känner man sig riktigt stressad så är det jättebra att gå till gymmet även om det tar emot, för man blir mycket lugnare efteråt.
  När det gäller mobilen, så är jag din raka motsats. Glömmer den ofta hemma, och glömmer dessutom att kolla om någon ringt när jag sedan kommer hem. Folk kan bli galna på mig! Men den här helt enkelt oviktig för mig.
  Trevlig helg!

  1. Helen

   Gymmet är bra för både kropp och själ så jag fortsätter gå dit även om det tar emot ibland.

 5. Susie på Stjärnarve...

  Vilken underbar bild på din vackra tik! Jag håller verkligen med om ditt svar på fråga nr 5, man vet aldrig vad som väntar vilket jag verkligen har lärt mig ”the hard WAY”.
  KRAM – Susie

  1. Helen

   Tack, jag älskar min lilla hundfröken. Utan henne skulle jag verkligen känna mig ensam.

Lämna ett svar