Fem en fredag v. 35: Minne

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 35: Minne

Precis som Elisa som håller i utmaningen Fem en fredag så har jag varit trött den här veckan. Jag tror också att det beror på att säsongen dragit igång, på jobbet är det fullt ös och jag har varit upptagen flera kvällar under veckan. Kul men tröttande.

Det här är fredagens frågor:

 1. När var sista sommarkvällen?
 2. Vad minns du av din barndoms somrar?
 3. Hittar du tillbaka dit du sällan varit?
 4. Vad är något du ofta har i huvudet?
 5. Hur kommer du ihåg vad du ska göra?

När var sista sommarkvällen?
Det var förra veckan då jag var och tog ett dopp i Själevadsfjärden på torsdagskvällen. Då tog jag bilden som jag illustrerade förra inlägget till Fem en fredag med. Misstänkte redan då att de kunde vara sommarens sista dopp, i morse hade vi 3 grader varmt så sommaren känns som att den är över. Älskar iof hösten så jag klagar inte.

Vad minns du av din barndoms somrar?
Jag minns våra resor till Öland där vi alltid var två veckor varje sommar från det att jag var runt 5-6 år. Det var härliga veckor som jag minns med glädje. Första bilden är från Öland där jag (i mitten), min lillasyster och kompisen Kristina fikar på stranden.

Mamma och vi syskon med mig längst till höger på vår segelbåt Pauline.

Vi hade båt fram tills att jag var ca 12 år som vi var ute med i Höga Kustens skärgård och det gillade jag mycket.

På Skulebergets topp.

I övrigt var vi och badade, plockade bär, hälsade på mormor på landet, var på utflykter och lekte med kompisar.

Hittar du tillbaka dit du sällan varit?
Jag har rätt bra lokalsinne och försöker att inte använda kartfunktionen i telefon, om det inte är väldigt länge sedan jag var till platsen.

Vad är något du ofta har i huvudet?
Hmm… svår fråga, jag har en ständig inre dialog och en massa tankar i gång. Återkommande tankar gäller förmodligen Nova – vad vi ska göra på kvällen, var vi ska ta vår kvällspromenad, vad jag ska göra med henne om jag har något inbokat där hon inte kan följa med, om hon mår bra osv.

Hur kommer du ihåg vad du ska göra?
Är det tider som ska passas så krävs det en kalender med aviseringar. Vi använder Outlook på jobbet och utan den kalendern skulle jag missa alla möten. Privat använder jag Googlekalendern.

Har jag mycket saker jag måste göra så använder jag ibland att-göra-listor, på papper. På jobbet lägger vi upp alla projekt och återkommande ärenden i ett ärendehanteringssystem, förutom småsaker som dyker upp via mail eller telefon, det är ett bra sätt att inte glömma.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Violen

  Göralista på papper gillar jag, enkelt att få en overblick och göra ev förändringar. Bra lokalsinne är guld värt, besparar en massa irrande hit och dit!
  Trevlig helg!

 2. Bokdamen

  Listor, lappar, almanacka och anteckningar i mobilen är lite av det jag använder. Mitt lokalsinne är lite både och, beror på hur länge sedan jag var där och vilka förändringar som skett. Städer är lättare än skogen.

 3. BP

  Tack och lov att den kom till slut – papperslistorna;-)
  Att använda Google maps är väl okej, men man måste ha otroligt skarpa ögon för att klara ut vart man ska på den lilla skärmen. Nåt jag inte har lyckats med än. Har ingen gps i bilen heller. I städer är jag bra att orientera mig, men släpp inte loss mig i skogen;-)

  1. Helen

   Det bästa med Google maps i mobilen är att det är en röst som säger åt en vart man ska köra, att man ska svänga vänster osv…. Det går inte att kolla i mobilen samtidigt som man kör, tycker jag i alla fall.😊

 4. Paula

  Vilka härliga foton du visar, jag seglade första gången på 90-talet när maken o jag skaffade segelbåt. Tyvärr blev det bara två säsonger, älskar ju havet! Jag har samma tankar som du angående hunden, men jag är ju pensionär och har mycket enklare men mår dåligt varje gång jag lämnar honom hemma. Imorgon ska jag till en festival med barn, barnbarn och barnbarnsbarn, bara några timmar i stan, ändå har jag dåligt samvete att lämna hunden som mår mycket bättre hemma än att trängas med folkmassor.
  Ha en skön helg, hösten är inte heller fy skam

  1. Helen

   Det visar väl att vi älskar våra hundar, att vi får dåligt samvete ibland och funderar över hur de mår.

 5. Janerik Sundh

  Jag använder också Googlekalendern privat, jag tror inte jag skulle klara mig utan den idag. Försöker skriva upp allt i kalendern så jag inte glömmer bort något. Fördelen är ju att kalendern alltid är med mig, den finns i datorn, i surfplattan och framförallt i min iPhone och den är jag med jämt.

  1. Helen

   Exakt! Det är perfekt att ha kalendern med sig hela tiden när man använder en digital sådan.

 6. Klimakteriehäxan

  Ja tyvärr verkar det vara färdigbadat för i år. Även om sjön inte hunnit bli jättekall lockar inte ett dopp när himlen är grå och temperaturen väldigt behärskad.
  Öland och Höga kusten är två varianter på paradiset!

  1. Helen

   Nej jag håller med dig om badet. Jag har ibland funderat på att prova vinterbad, som är så populärt, men när hösten kommer och temperaturen sjunker i både luften och i vattnet så lockar det inte alls.😁

 7. A ROOM OF MY OWN

  det är lättare att koppla av om en vet att en har koll på vad som ska göras och när. lokalsinne är inget jag kan berömma mig av. sämst är jag i städer. barndomens somrar minns jag som soliga och varma med en hel del åska. hallon – och jordgubbssaft minns jag också. visst är det mycket som rör sig i huvudet på en

Lämna ett svar