Fem en fredag v 32: Trötthet

Du visar för närvarande Fem en fredag v 32: Trötthet

jag hade missat att Elisa >> kört igång fredagsutmaningen med fem frågor en fredag efter sommaruppehållet men idag är även jag med. Dagens fem frågor handlar om trötthet som jag tycker är en ständig följeslagare i livet. Det här är frågorna att besvara:

 1. Vilket knep tar du till för att bli pigg?
 2. Skulle du behöva semester efter semestern?
 3. När senast kunde du inte sova?
 4. Vad är du trött på att höra?
 5. Vad kan behöva en uppfräschning i ditt liv?

Vilket knep tar du till för att bli pigg?
Jag dricker inte kaffe men jag är ändå beroende av koffein i form av Pepsi Max som jag tar till för att bli lite piggare. Det är verkligen inget som jag är stolt över och jag försöker sluta med den dumma ovanan med jämna mellanrum. Tyvärr blir det svårt att stå emot när tröttheten är som jobbigast och då trillar jag dit igen.

Finns det möjlighet så är en promenad i friska luften eller en tupplur det allra bästa för att bli piggare, men mitt under en arbetsdag är ju det omöjligt.

Skulle du behöva semester efter semestern?
Vissa år kan det kännas så men inte i år. Jag har inte gjort någonting denna semester förutom att ta hand om den lilla hundvalp, Guzzi, som flyttade in hos oss i slutet av juli. Ska jag vara ärlig så har det varit en rätt tråkig sommar eftersom valpen har förhindrat de vanliga nöjena som mina och Novas långa vandringar och geocaching. Han är för liten att gå några långa promenader men nästa sommar blir det bättre.

Det är trots allt väldigt mysigt med en valp som upptäcker världen för första gången. Hans tokigheter och glädje får mig också att skratta flera gånger varje dag. Guzzi är dessutom den gosigaste hund vi haft och vill helst ligga i knät på nån av oss. Än så länge får han plats i mitt knä men det lär inte gå så många månader till.

När senast kunde du inte sova?
Ofta så sover jag väldigt gott och somnar snabbt men i början av sommaren var jag extremt trött och sliten och då trasslade också sömnen. Jag har fortfarande semester och det lugna tempot hemmavid med en massa vila har gjort mig gott och sömnen är nu mycket god igen.

Vad är du trött på att höra?
Ljudet från makens mobil som alltid är på högsta volym.

Vad kan behöva en uppfräschning i ditt liv?
Min kropp skulle behöva förlora ett gäng kilon. Mest för att må bättre, få mindre ont i fötterna och kanske bli lite piggare med hälsosammare kost.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  ändra matvanor är svårt, kaffe och koffein är verkningslöst… såg jag i ett program, SYRE behöver vi för att bli pigga 🙂

 2. Paula

  Vilka fantastiska foton på dina bästa kompisar! En valp är ju helt underbar att ha, och också krävande. Har följt grannens valp under senaste året, man glömmer annars lätt bort hur det var när man inte haft valp på tio år! Tidigare i livet ville jag också alltid ha två hundar, de hade trygghet och gemenskap hos varandra och jag tyckte inte det var jobbigare med två än med en. Nu på gamla dar har jag ändrat mig. När jag varit hundvakt har jag märkt att det är knepigare med koppelpromenader med två hundar, speciellt när man samtidigt ska dra en dra-matenkärra eller bära en väska el. dylikt.
  För min del blir det inte flera valpar, men jag snusar gärna valp hos grannar och vänner. Guzzi är då den finaste valpen jag skådat på mannaminne!

 3. Marie i Skrifvarstugan

  Jag vill först säga att dina foton är helt fantastiska och vackra och vovvarna är helt underbara. De ser ut att leva ett härligt liv.
  Visst är det gosigt att ha en liten vovve i knät men valpar växer 🙂
  Det där med kilon är samma här och jag jobbar på det men lite segt är det måste jag säga.
  Ha en fortsatt fin semester !

Lämna ett svar