Fem en fredag v 3: Målbild

You are currently viewing Fem en fredag v 3: Målbild

Jag kastar mig in i Elisas utmaning för första gången detta år och vecka 3 ska vi svara på frågor om målbild. Det här veckans frågor:

Vad gick du i mål med senast?
Jag har äntligen läst ut min årliga adventsbok. Istället för adventskalender köper jag en bok som utspelar sig under julen och läser den under advent. I år blev det Tolv hundar i juletid av Lizzie Shane. En feelgood-berättelse med hundar, mysig och funkade bra att koppla av med efter en lång dag.

Vad blir du inte klar med?
En massa pyssel- och handarbetsprojekt, bl.a. en virkning som jag plockat fram igen efter att den legat och dammat i några år och försöker just nu göra klar den.

Hur skulle du vilja göra om hemma?
Jag flyttade i fjol och renoverade det mesta i lägenheten så det är inte mycket jag vill göra om.

Det som fattas är tavlor. Tänkte försöka måla något själv men det är ett projekt som jag har svårt att gå i mål med. Funderar på att göra några förstoringar av foton jag tagit men det är också ett stort projekt. Vilka bilder jag vill ha på väggarna, hur stora de ska vara, hur jag ska redigera dem, få dem att matcha osv…

Vad siktar du på i helgen?
På lördag kväll har jag en fortsättningskurs i Nosework med Nova. Sen ska jag försöka vara ute i naturen, ta med kameran och fota lite. Publicera fler bidrag till 365 Foton. Får se om jag hinner men jag skulle vilja göra om lite här på bloggen också.

Vad är något du vill göra i år?
Hitta en livsbalans som jag kan vara nöjd med. Vara en bra matte till Nova så att hennes liv blir så bra som det går efter de förutsättningar hon och jag har.

Fotografera mer och kanske äntligen hitta en redigeringsstil av bilderna som jag kan vara helt nöjd med.

This Post Has 13 Comments

 1. Robert W

  Målar du? Så roligt! Jag avundas folk som kan rita och måla. Jag är usel på sånt.

  1. Helen

   Jag målar ibland men det blir lite sällan

 2. A ROOM OF MY OWN

  den där virkningen ser jättefin ut. vad ska det bli? jag håller med Robert. jag kan varken rita eller måla. det verkar så roligt. kul idé med en adventsbok

  1. Helen

   Virkningen ska bli en speciell halsduk/bolero för jag fryser ofta om axlarna och övre delen av armarna. Vi får se om den blir klar nån gång.

 3. Karoleen

  Ditt svar på fråga fem är väldigt vackert! En livbalans är väl det viktigaste och att vara en bra matte också. Det tänker jag ofta på som matte till Max, och att jag vill ge honom bästa livet =) Nova är väldigt vacker! Ha en trevlig helg!

  1. Helen

   Tack! Efter att ha varit gift i 31 år och i fjol gått igenom skilsmässa så känner jag att nu får jag försöka hitta en ny livsbalans.

 4. Hanneles bokparadis

  En adventsbok låter trevligt, jag skriver dagbok lite sporadiskt, jag bara beskär bilderna ibland… i Photoshop, får räcka.

  1. Helen

   Älskar photoshop och har gått en del kurser så jag kan redigera men att komma fram till vilken stil jag vill ha, det är betydligt svårare 😁

 5. BP

  Så du målar – WOW! Att måla/teckna är perfekt som terapi eller om man bara vill skingra tankarna. Själv har jag aldrig varit duktig på att måla men jag har gjort datorkonst för ett antal år sedan. På den tiden som det fanns tunga, gamla, stationära monster med roliga innanmäten;-)
  Handarbeten har aldrig varit min grej heller.
  Efter 31 år som gift förstår jag mycket väl att du behöver en “ny” balans i ditt liv. Är glad att Nova verkar gillar att bo i lägenhet. Hur gör du med Nova medan du jobbar?

 6. Paula

  När jag jobbade på loppis som volontär fick vi in mycket vackra halvfärdiga handarbeten av alla slag. Vilket bevisar att du inte är ensam om att ha saker i gömmorna som väntar på att bli färdigställda. De var väldigt populära att köpa för en billig penning.
  Kul att höra att du gillar att måla. Jag fuskmålar numera bara som tidsfördriv då jag inte hittat någon målarcirkel här i närheten där jag bor. Nu ordnas just ingenting så jag hoppas att kursverksamheten kommer tillbaka när vi klarat av den eländiga pandemin. Nova har den bästa matten i världen!

 7. Åsa K

  Vi verkar ha mycket gemensamt förutom fotoutmaningen: Silhouetteskärare, handarbetsprojekt som ligger och väntar på sin rätta dag, hund och visst såg jag något om geocaching på en tidigare bild?

 8. it_is/Anette

  Den boken har jag kikat lite på, nu när du skriver att den var mysig så kommer jag nog ta mig an den. Handarbeten som ligger där o är ofärdiga… ja dom finns här med 🙂
  Ha en fin vecka

Leave a Reply