Fem en fredag v. 25: Glad midsommar

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 25: Glad midsommar

I år blir det en annorlunda midsommarafton, väldigt lugn så jag passar på att svara på Elisas fredagsfrågor.

Hur spenderar du midsommar i år?
Jag och Nova är helt själva i år eftersom jag håller på att återhämta mig efter Covid-19. Jag blev sjuk förra helgen och har varit sjukskriven hela veckan. Idag börjar jag äntligen känna mig som mig själv igen. Dimman i skallen har äntligen börjat lätta och bihålorna känns inte som de brinner längre.

Jag tänker göra en utflykt till havet, någonstans där det inte är en massa folk, bara slappa, leka med Nova, äta lite gott och kanske ta årets första dopp. Väl hemma så har jag jordgubbar som jag tänker avnjuta på balkongen i kvällssolen.

Vad kommer finnas på ditt lunchbord?
Jag har gjort en laddning med nubbesallad och köpt ett gott hårdbröd som jag tar med på utflykten.

Kommer du dansa runt en midsommarstång?
Nej, det kommer jag inte göra. Jag vill inte träffa andra människor och riskera att kanske smitta någon.

Har du någon midsommartradition?
Nej, jag har inga särskilda traditioner. Detta är andra midsommaren som jag är ensamstående så vi får se om jag lyckas skapa några traditioner så småningom.

Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året?
Att vara helt ensam, det är första gången i mitt liv som det hänt. Förra året tillbringade jag med min syster och svåger, men vi hade samma lunch som jag tänker äta idag.

Glad midsommar till er alla!

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Klimakteriehäxan

  Usch, tänk att den där farsoten inte vill släppa greppet om oss! Hoppas du får en fin midsommar ändå. Väldigt snygg bild på hundkex du tagit! En underskattad blomma.

 2. Bokdamen

  Vad trist att ha drabbats av eländet! (vet flera som gjort det nu). Hoppas du ändå får en bra midsommar!

 3. A ROOM OF MY OWN

  min hårfrisörska fick plötsligt covid 19 efter att ha klarat sig så länge. hoppas att du får en fin midsommar ändå. planeringen låter trevlig. håller med Klimakteriehäxan om att hundkäxen verkligen är jättefina

  1. Helen

   Nubbesallad är gubbröra men matjesill istället för ansjovis 😊

 4. BP

  Nej men f***********************n också! Att du fick snubbla på mållinjen där med Covbid-19. Känner många i alla åldrar som har smittats de senaste veckorna. Faktum är jag jag känner fler nu än när pandemin pågick som värst. Du verkar ha drabbats av Covid Light, vilket du kan vara glad för, men så ledsamt ändå.
  Att fira midsommar ensam är det många som gör. Du är inte ensam. Ta helgen som en ”vanlig” helg, då känns det kanske mindre ensamt…
  Din nubbesallad älskar jag. Min lokala fiskbutik gör gubbröra med både sill och ansjovis. Tyvärr säljer han delikatessen bara till jul och nyår. Så jag är aningen avis;-)
  Önskar dig en fin fortsättning på midsommarhelgen och krya på dig!

  1. Helen

   Tack BP! Jag håller modet uppe och är glad att jag klarat mig bra.😊

 5. Carita

  Ja, det är trist att covid-19 härjar på fortfarande, inte på samma sätt som förr, men här i Finland blir nog också många sjuka från och till.
  Hoppas du återhämtar dig helt.
  Glad midsommar!

 6. Lottens Bokblogg

  Trist med covid! Nubbesallad hade jag inte hört talas om tidigare.

Lämna ett svar