En strand – många stenar

Du visar för närvarande En strand – många stenar

Veckans ord hos Gems Weekly Photochallenge är Strand. Här kommer lite bilder från mitt senaste besök på en av alla stränder i min stad.

Jag är lyckligt lottad som bor på en plats där det är nära till både skog, sjö och hav. Veckan som gick var vädret inte så varmt men perfekt att promenera i. En dag tog jag och Nova en tur runt Ögletjärnsberget. Först gick vi genom den fina skogen på en väl iordninggjord stig.

De flesta som går här brukar gå upp på Ögletjärnsberget men jag fortsatte runt berget. Stigen var inte lika bred och fin hela vägen men jag är van vid mycket sämre promenadvägar. Till slut kom vi ut på en grusväg som går längs havet till Krokalviken. Den sista biten tillbaka till bilen gick jag och Nova på den vackra stranden på Storstensudden.

En strand av vackra stenar på Storstensudden av Helen Thalen

En strand kan se väldigt olika ut. Den består inte alltid av fin, vit sand, den kan bestå av mjuka klippor eller som här vackra stenar. På sådana här stränder kan jag gå och filosofera, titta på stenarna och havet hur länge som helst. Det är min favorittyp av avkoppling som fyller mig med glädje och frid.

Nova matchade färgskalan på stranden och tyckte det var skönt att bada efter turen genom skogen.

Någon hade stapplat stenar i olika färg på varandra till ett vackert litet blickfång.

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Ditte

  Så vackert! Tänkte mig just Höga Kusten. Jag är just hemkommen därifrån och har varit på resa med en grupp resenärer från en resebyrå i Stockholm.
  Jag har varit här förr några gånger och nu hann det bli besök lite här och var i trakterna söder och norr om Övik. Och jag kommer garanterat tillbaka.
  Njuter av dina fina bilder men missade just stenstränder denna gång. Däremot var vi vid Rotsidan och såg fantastiska klippor.

 2. Tove Olberg

  Dessa stränder med stenar är så fina – nästan så jag går där när jag ser dina bilder, de der runda och mjuka ut och har underbara färger! Du tar bra bilder du 🙂

 3. Vackert med en blandning av hav, stränder och stenar! Runda mjuka former på stenarna, det är något jag gillar!

 4. By blixtra

  Det är rofyllt och läkande att gå vid en havsstrand och bara låta tankarna sväva fritt. Fina bilder.

 5. Autismmamma

  Hej!
  Jag är en kvinna, mamma, fru på snart 47 år som kommer från Småland. Söker nya vänner att hitta på nått skoj med tex en fika eller gå och dansa m.m. Mina intresse är att träffa nya ärliga, troga seriösa vänner, träna, hundar, djur, promenader, bio, fika, festivaler, shopa, barn m.m. Ni får gärna lägga till mig som vän. Hör gärna av er!
  Min hemsida: autismmamma.bloggplatsen.se

 6. KajsaLisa

  Jättesnygga staranbilder, gillar att du gått så lågt med kameran.

 7. Karin

  Stenstranden är underbart fin att se på, även om mina fötter inte klarar att gå där! Att stapla stenar är kul, lämna lite avtryck här och var!
  Kram Karin

Lämna ett svar