En höstdag i skogen

You are currently viewing En höstdag i skogen

Det var ett tag sedan jag gjorde ett blogginlägg men jag inte haft någon inspiration. Fotoutmaningarna har jag haft problem att tolka så jag har inte deltagit i dem. Fast när jag redigerade foton från en tur vi var i skogen igår så blev jag så pass inspirerad så jag fick till det här inlägget.

Först gav jag och hundarna oss iväg för att jag tänkte kolla några svampställen. Husse kom senare för han skulle köra ett lass med bark till ett ställe där han bygger en ny stig med sexhjulingen. Sen skulle han lämna den där och möta upp oss någonstans i skogen.

Jag hittade lite svamp här och där och hundarna var runt omkring, nån gång när jag undrade vart de tagit vägen och tittade mig omkring så satt Nova en bit bort och väntade på att jag skulle blir klar.

Jag fortsatt uppför berget och än finns det massor av blåbär i skogen. En del är övermogna och vattniga men andra är fantastiskt söta och goda. Löven på blåbärsriset har fallit av på många ställen så bären lyser extra mycket där de ståtar i egen majestät på riset.

Till slut hamnade jag på stigen/skoterleden som på sina ställen var en bäck istället för stig efter allt regnande. Det är verkligen blött och mycket vatten i skogen men med bra skor och kläder så klarade jag mig bra.

Jag fortsatte till ett annat svampställe där det var massor med trattkantareller. Här blev det stopp och medan jag plockade svampen så dök maken upp. Han fortsatt upp på en bergsknalle på ena sidan skogspartiet och när jag plockat klart jag gick upp på berget på andra sidan. Skogspartiet är inte brett och hundarna fick fullt upp med att springa mellan oss och kolla vad vi höll på med. Här sitter de och spanar och funderar på var husse gör en liten stund innan de stack iväg igen.

Medan jag väntade på att maken skulle komma dit jag var satt jag en stund och beundrade utsikten och bara njöt av tillvaron.

Här fanns det fläckar av blåbärsris som hade sina små löv kvar och lyste i klara färger i solskenet.

När vi sammanstrålade blev hundarna nöjda och Guzzi kunde vila en stund innan vi började gå tillbaka hemåt.

På vägen ner gick vi genom skogen för klipphällarna var så hala efter allt regnande. Trots att det var mitt på dagen var det inte särskilt ljust under träden, Guzzi lyser  syns i alla fall bra där han ligger i blåbärsriset.

Lite glimtar av solen fick vi i den mörka skogen och hundarna tyckte det var skoj att leka en stund i bäcken innan sista nerförsbacken innan vi var hemma.

Det var härligt med en dag utan regn och kul att komma hem med en massa svamp.

Leave a Reply