Eka vid Östansjö fäbodar

Du visar för närvarande Eka vid Östansjö fäbodar

Hos Gems Weekly Photochallenge är veckans tema Eka.

För några veckor sedan gjorde vi en liten utflykt och stannade bl.a. till vid fäbodvallen i Östansjö. Vi gick ut på isen på sjön som då var perfekt att gå på med inte allt för mycket snö och inte hal.

Hundarna sprang runt och busade, själv passade jag på att fota fäbodvallen.

När vi gick tillbaka såg vi en eka som låg upp och ner på stranden. Jag fick direkt tanke till denna veckas tema men Guzzi blev fundersam över vad det var. Han är lite spökrädd och allt som inte ser normalt ut blir han först skeptisk till. Ekan fick sig en rejäl utskällning och hans egna skall ekade mellan bergen där vi stod mitt i dalgången vilket gjorde att han skällde ännu mer. Nova var då tvungen att hjälpa till att skälla på den okända hunden som skällde någonstans. En stund var det ett hiskeligt oljud och jag kunde inte låta bli att skratta åt våra tokiga hundar.

När Guzzi konstaterat att ekan inte var farlig fick han bråttom att kolla vad Nova höll på med.

Det är roligt nästan jämt med de fyrbenta familjemedlemmarna.

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Violen

  Härliga vinterbilder med hundarna i full aktion! Ekan får nog ligga kvar på land ett tag till för det dröjer väl innan snö och is har försvunnit!
  Ha det gott!

 2. Vilt og vakkert

  Heisann, nydelige bilder av et fredfullt landskap, jeg hører jo verken hundenes bjeffing eller ekkoet. Eka passer perfekt inn!

 3. Ditte

  Jag tycker det är så fint att få se en del av din trakt i vinterskrud. Och jag förstår att hundarna, som för övrigt passade så fint in i naturen, skällde på den obekanta ekan. En jättefin tolkning av veckans tema. med så härliga bilder. Tack!

 4. BP

  Hahaha! Ja, den ”skräckinjagande” ekan kunde ju ha varit ett rymdskepp. Bäst att ta det säkra före det osäkra, eller hur;-)
  Ett helt underbart bidrag både bilderna och den ”förklarande” texten:-)

 5. Emma, Sol som sol?

  Så stilla, fridfullt och vackert! Ja ända tills spökskeppet dök upp! 😀

Lämna ett svar