Eftersök i skarpt läge

Du visar för närvarande Eftersök i skarpt läge

Igår var det åter dags för älgjakt på byn och maken pallrade sig ut på sitt pass i ottan. När jag och vovvarna hade stökat hemma en stund åkte vi till stan och Nova var för första gången in på Djurmagasinet. När vi var på väg hem ringde maken och sa att jag skulle förbereda Sallys spårutrustning för det fanns ev. en skadeskjuten älg som måste göras ett eftersök på. Väl hemma var det bara att packa in hundarna i bilen igen, ta med sele, spårlina och åka till platsen där hon skulle börja spåra.

Eftersök med Sunnantorps LIke a Wild Sally

Tidigare i veckan fick hon gå ett blodspår med en älgklöv som avslut men det märktes stor skillnad på Sally när det nu var skarpt läge. Hon var så taggad att maken hade fullt sjå att hålla linan. Älgen visade sig dock inte vara skadeskjuten utan den hade gått några hundra meter i tät snårskog innan den stupade. Tack vare Sally hittades den snabbt och oron över ett skadeskjutet djur kunde avfärdas.

eftersok-3

När det var konstaterat och de börjat ta ur älgen fick Nova chansen att spåra sig fram till älgen så att också hon fick chans att smaka på godbitarna.

eftersok-4

Idag var det återigen en strålande vacker dag och medan maken var på sökträning med Sally gick jag en sväng i skogen med Nova. Jag satt och vilade en stund på en klippa för inatt fick jag väldigt ont i halsen och känner mig inte vidare kry men Nova underhöll sig själv med en kotte medan jag vilade.

nova-berget-1

När alla var samlade hemma igen så satt vi en stund framför huset i det vackra höstvädret, hundarna busade med varandra och vi kastade lite boll till dem.

hemma-med-boll-1

Nova hittad en egen boll efter en stund och då blev det lite lugnare.

hemma-med-bollar-2

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Tufft jobb för Sally att spåra men hon gillar det tydligen och gör en fin insats! Skönt för henne att koppla av med lite lek och bus erter jobbet!
  Ha en skön kväll!

 2. Åke

  Så trevligt att både Sally och Nova fick visa upp sin skicklighet 🙂 Nu vet ni och jägarna vad de kan 🙂

 3. Beppan

  Ovärderligt att ha hund som kan sitt jobb när det behövs!
  Så fin bildserie på lyckliga hundar.

 4. Anneli - A'la Foto

  Jag gillar dina hundar och dina bilder men AJ OJ vad jag inte gillar jakt! Och att de skadskjuter djuren är förjäkligt!!!!! Hoppas inte stackars älgen fick lida för mycket! 🙁

 5. Eva Trillian

  Härligt med en hund som njuter av sina uppgifter 🙂 tyder på god utbildning 😉 Heder till dig!
  Fina bilder!

 6. Mias Mix

  Så jättefina bilder på hundarna! Sally är verkligen duktig. Krya på dig!!

 7. KajsaLisa

  Med tanke på hur många har det runt mig med husdjur, storstad och trångt. Det måste vara härligt att vara hund hos dig. Spännande bildskildring.

 8. Anemonen

  Roligt med duktiga hundar till att spåra vilt. Här nere börjar inte jakten förrän i oktober så jag får allt vänta på älgköttet lite till. De är inte bara duktiga dina hundar utan vackra också. Tack för jättefina bilder som du delar med dig av.

 9. Anni

  Tänk så roligt det är för hundar att få arbeta! Då ser man hur mycket de kan lära sig och hur engagerade de blir! Så viktigt med den där mentala biten.
  Och att sedan kunna leka med en kotte, eller boll, så mysigt – underbara foton!

Lämna ett svar