Blåbär

Blåbär

Ja vad ska man säg om den här helgen? Den har varit bra, vädret har varit ovanligt trevligt för att vara denna sommar och sent omsider är blåbären mogna. Det finns dessutom massor av dessa blåa bär och idag tog jag bärplockaren med mig och gick ut och samla in några liter blåbär.

blåbär

Tyvärr är det inte lika roligt att rensa bären, men snart är jag klar. På spisen puttrar just nu en gryta med blåbärssylt vilket doftar ljuvligt.

Sally blåbär

Mitt sällskap i blåbärsskogen är väldigt förtjust i alla sorters bär och äter så mycket som hon hinner. Det är ett väldigt mysigt sällskap som traskar runt och mumsar medans jag fyller hinkarna.

Fler helgbilder hittar du här.

 

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Anemonen

  Vilket trevligt sällskap du har och det visste jag inte att hundar äter bär. Tidigare såg jag en annan hund som åt hallon med god aptit och nu din Sally. Blåbär är så gott och även jag har några liter i frysen och tar upp lite pö om pö. Gott att kunna få egna ekologiska som inte har varit på charterresa tur och retur till Polen för packning och sköljning med otjänligt vatten. Tummen upp för eget plockade.

 2. Så gott! Det är länge sedan jag plockade blåbär men jag har hört att det finns gott om dem i år! Härligt sällskap du har i blåbärsskogen, tänk att hundar gillar bär!
  Ha en trevlig vecka!

 3. Hanna

  Ja det växter verkligen blåbär så det knakar i skogen just nu 😉 Själv är jag dock för lat och bekväm för att ge mig ut och plocka. Fina bilder från din och vovvens tur i alla fall, hoppas sylten kommer smaka.

 4. Beppan

  Solvarma blåbär med mjölk… Mmmm så gott!
  får nog ge mig ut och leta skatterna i skogen också.
  Härliga bilder på godsakerna – och Sally!!

 5. Anne-Mari

  Så koseleg selskap du har mens du plukkar bær !!!
  Blåbær er godt.
  Eg gjekk tur i marka i går, såg endel blåbær,
  men dei er veldig små i år.
  Nyt blåbærsylta di.

 6. Anita Malta

  Mmm… blåbär är så gott både att äta råa och som sylt. Kan tro att det doftade gott från grytan. Att kunna gå i skogen och strosa i naturen är verkligen något jag saknar här på ön för här lyser både bär och skog med sin frånvaro 😉 Har ju annat att ta tillvara på istället, man kan ju inte få allt. Fina Sally är naturligtvis ett ovärderligt sällskap även i skogen och hon ser verkligen ut att gilla läget 😉

 7. KajsaLisa

  Hundar som äter blåbär, häftigt 🙂

 8. Mias Mix

  Så gott med blåbär och så härligt och fridfullt att vara ute och plocka. När jag ska plocka mycket åker jag iväg men ska jag bara ha ett par liter plockar jag 25 meter från huset och då får jag alltid sällskap av katten 🙂 Mysigt!
  Fina bilder också!
  Du som gillar scrapbooking, jag har en kompis som precis öppnat en web-försäljning: http://www.hobbyworld.se/ Kanske kan du hitta nåt där 🙂

  1. admin

   Vilket sammanträffande Mia, jag är medlem i Hobbyworld’s designteam och försöker sprida inspiration genom att skapa alster med deras produkter. Ibland är världen liten :).

 9. Anni

  Tänk om det gick att få jycken att plocka utan att äta 🙂

Lämna ett svar