Blåbär och hönor

You are currently viewing Blåbär och hönor

I år är det ett helt makalöst mycket bär i skog och mark, tyvärr så har jag inte plockat så mycket som jag hade önskat men med en liten valp räcker inte tiden till. I går var jag i alla fall ute och plockade kanske en liter blåbär som jag gjorde en knäckig blåbärspaj med och bjöd på efter att vi hade ätit kräftor här hemma på kvällen.

Blåbär av Helen Thalén

Idag har vi varit till Gårdbacken som kanske är mest kända för den vallande kaninen Champis, filmen om honom kan man se här.

Nova och hönor på Gårdsbacken av Helen Thalén

Nova fick träffa lite fina Hedemorahönor och deras kycklingar, hon var så lugn och duktig med de snygga hönorna.

En helg med blåbär och hönor av Helen Thalén

Kycklingarna var fascinerande.

Nova Gårdsbacken Fame

När hönorna skulle tillbaka in i sin inhägnad fick Nova se hur Gårdsbackens vallhund Fame vallade in en höna som kom lite på villovägar, vem vet, det kanske blir en vallhund av Nova en vacker dag,

Fler helgbilder hittar du här.

This Post Has 11 Comments

 1. Beppan

  Härliga bilder på både fyr- och tvåbenta. Och den där kaninen – vilken talang!

 2. Violen på Brandholmen

  Så duktig Nova är som kan umgås med med både hönor och kycklingar! Det är mycket en liten valp ska lära sig!
  Ha en fin vecka!

 3. Anni

  Vilka fantastiska foton! Så duktig hon är med både höns och små kycklingar!
  Jag kan inte låta bli att minnas när vår boxer kom lös och for in i hönshuset hos bonden på Gotland. Då vart det liv i luckan …

 4. Annette

  Så duktig hon är som inte jagar hönsen 🙂 Hon växer så det knakar och hon gör sig verkligen bra på bild. Och så gillar ju jag att se hönsen, vi har också kläckt fram Hedemorahöns i sommar, och den spättade ser ju ut som en Isbar, som vi också har.

 5. anemonen

  Åh så vacker hon är. En harmonisk liten valp ja inte så liten längre ser det ut som. Så roligt att ni har behållit en ur kullen med ljuvliga valpar. Om jag minns rätt var där väl bara en hona. Ja många har bären varit i år och jag har heller inte plockat de jag velat, men lite lingon skall jag i alla fall plocka.

 6. Eva Trillian

  Tänk så spännande för en nyfiken liten hund att få spana i fåglar 🙂
  Så himla söt! Hunden alltså 😉

 7. Anneli - A'la Foto

  Vilken söt liten valp! Är det hon på sista bilden också? Där ser hon så vuxen ut! 🙂 Så härligt för henne att få träffa höns och kycklingar! 🙂

 8. KajsaLisa

  Kul bilder, man ser verkligen hur nyfiken han är. Blåbär tar tid att plocka, jag är väldigt dålig på det. Nej, jag har inte skadat mig, dessutom har jag tillräckligt med självkänsla för att fixa den här katastrofen. Jag släppte just ett inlägg om det 🙂

 9. kiki freese

  Så grymt gulliga allihop, nästan lika söta som Nova.
  /Kiki

Leave a Reply