BIR och spår

Du visar för närvarande BIR och spår

Denna helg har varit fylld med olika aktiviteter och slutade både i ett BIR och spår med en dagsfärsk älgklöv. Helgen började med att min vanliga lediga fredag blev en shoppingdag i Sundsvall. På lördag var maken på älgjakt medan jag och Sally åkte till Nordmaling för att vara med på en hundutställning. Det var länge sedan vi var på någon utställning och det kändes kul att vara med när nu Sally är utställningschampion. Hon fick Excellent, ck och BIR (bäst i rasen) vilket var mycket skoj!

BIR Nordmaling - Sally

Idag hjälpte jag till i köket på brukshundsklubben på hemmaplan där det anordnades rallylydnadstävling.

När sedan maken kom  hem från dagens älgjakt hade han med sig två älgklövar och medan han och Sally åkte iväg och tog flådde på den skjutna älgkvigan la jag ett spår till Sally. Jag band ett rep runt ena klöven, tog på stövlarna och travade iväg i vår skog med klöven på släp.

Spår med färsk älgklöv

Eftersom vi bor vid foten av ett berg så blev det ett rätt jobbigt spår i stark uppförsbacke åt ena hållet och genom riset på ett gammalt kalhygge och blev drygt en kilometer långt. Trots att det var länge sedan hon gick ett blodspår fixade Sally det perfekt men det var rätt jobbigt för husse kom hem genomblöt av svett och Sally med tungan hängande som en slips.

Nu är vi alla lite trötta men nöjda med denna helg.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Anemonen

  Ja den utmärkelsen är hon värd för hon är riktigt vacker. Vilken stolt hållning hon har. Javisst så är det älgjakten har börjat i norr medans den här i söder inte kommer igång förrän i oktober så jag får allt vänta på något gott. Kul att hålla på med hundar och träna dem. Det har även jag gjort en gång men nu finns ingen hund med längre i bilden så jag får hitta på annat.

 2. cissi

  Hon är fantastiskt vacker, väl värd sitt pris i guld. 🙂

 3. kiki Freese

  Sån fin hund ska ha bäst i test.
  Det låter så härligt när ni två jobbar ihop (Sally och Du menar jag)
  /Kiki

 4. Beppan

  Skoj med aktiviteter för både två- och fyrbenta!

 5. Eva Trillian

  En lyckad Sally-helg, alltså 🙂 Stolt i bild! Det är ett fint hundporträtt!
  Önskar dig en fin ny vecka!

 6. KajsaLisa

  Hon skulle inte bara se snygg ut, hon fick jobba för det också:) Fina bilder

 7. Anni

  Underbart att husse fick jobba ordentligt han också!
  Och visst är hon fin, Sally!

 8. Susanne

  Härlig helg och väldigt fin vovve 🙂

Lämna ett svar