Balesudden

Du visar för närvarande Balesudden

I fredags gjorde jag och Sally en längre vandringstur från Sandlågan ut till Balesudden. Jag brukar försöka vandra någon del av stigarna här ute varje sommar men i år har det inte blivit av förrän nu. Det var otroligt skönt, jag älskar hösten, den kyliga, klara luften som ger en krispig, frisk känsla som jag aldrig känner under sommaren, färgerna är magnifika och det är inte så mycket folk ute, vilket jag föredrar. Jag tog med den stora kameran och vandringen på 12 km fick ta sin tid utan stress och otålighet.

Balus_höst

Färgerna är underbara denna årstid.

Balus_brand

Balusudden bär fortfarande tydliga spår av den skogsbrand som rasade här 2008.

Längst ute på udden, på toppen av det branta stupet som är drygt 100 meter rätt ner i havet, är utsikten magnifik. Det är dock lite läskigt vid kanten av stupet så jag gick inte allt för nära och hade full fokus på Sally så hon inte skulle dratta utför berget.

Vit herdehund, Sunnantorps Like a Wild Sally

När vi satt vid stupets brant fick vi sällskap av ett yngre par så Sally hade mest fokus på vilka de kunde vara istället för på den fina utsikten.

Balestjärn

Det onaturligt klara vattnet i Balestjärn är fascinerande och hade det varit varmt väder så är det ett fantastiskt ställe att ta sig en simtur.

Vätskepåfyllning i Balestjärn

Sally gillade vattnet i tjärnen och vilket var bra eftersom vi nu varit vandring i över två timmar.

Resten av helgen har varit bra med en liten shoppingrunda med mamma och syrran och dagens soliga väder bjöd på ytterligare en vandring men i skogen på hemmaplan.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Fin höstpromenad i härlig natur! Vilken utsikt! Sally ser riktigt vaksam ut, det är kanske något spännande på gång!

 2. Annette

  Vackra bilder… Jag håller med dig, jag älskar också hösten. Bilden på grenarna i vattnet var riktigt suggestiv, så kul att lyckas fånga den känslan. Bilden från platsen där det brann är hoppingivande trots de döda resterna av träd. Efter brand kommer ju grönt och fräscht upp, snabbare än man kan tro.

 3. Anemonen

  Fantastisk tur som även jag fick ta del av. Det där med att vandra är underbart. Själv vandrade jag mycket på Kävsjö nationalpark förr om åren. Numera blir det långpromenader runt min stad och i omgivningarna som inte har långt när de utsikterna du visar här. Bra att du passar på och njuter och ett eminent sällskap har du i Sally.

 4. Pysselqvinnans blogg

  Snygga naturbilder. Jag stannade upp på näst sista bilden Det ser ut som en fågel som sitter där på vattnet… Eller vad är det som speglar sig i vattnet?

 5. Anita Malta

  Hösten är en ljuvlig tid på sitt sätt ”därhemma” vilket du också beskriver så fint här i ord och bild. En vandring på 12 kilometer med finaste Sally som sällskap låter inte helt fel. Otroligt att branden på Balusudden för så många år sen ännu inte hunnit ikapp. Naturen är fantastisk men ibland behöver den sin tid för återhämtning, precis som vi människor. Fina naturbilder och nyfikna Sally kan det aldrig bli för mycket av 😉

 6. Anki

  Underbara bilder från en fin promenad… härligt att kunna njuta av naturen tillsammans med sin fina hund. Vilken härlig utsikt!

 7. Anni

  Vilken fantastisk promenad du bjuder på! Vilka vyer!
  Men jag skulle inte våga bada i den tjärnen, de där stockarna skrämmer mig på något sätt. Jag vill helst ha sand och långgrunt …

 8. kiki Freese

  Håller helt med dig angående den friska luften och de vackra färgerna som hösten bjuder på. fast det är nog vara lite extra vackert hos dig.
  Älskar långa promenader.
  /Kiki

 9. Mias Mix

  Visst är det härligt med långa vandringar som får ta tid! Att ha kameran med sig och hinna se sig omkring medan man går. Livskvalité på hög nivå!
  Vacker utsikt och fint sällskap hade du ju också 🙂

Lämna ett svar